Керівниця управління пенсійного фонду з «ЛНР» підозрюється у колабораціонізмі

Керівниця управління пенсійного фонду з «ЛНР» підозрюється у колабораціонізмі

За процесуального керівництва прокурорів Луганської обласної прокуратури повідомлено про підозру у колабораційній діяльності жительці селища Новопсков Старобільського району, яка погодилася на співпрацю з окупаційною адміністрацією держави-агресора (ч. 5 ст. 111-1 КК України).

Про це повідомляє пресслужба прокуратури.

Слідством встановлено, що колишня співробітниця ГУ Пенсійного фонду України в Луганській області підтримала збройну агресію рф та добровільно обійняла керівну посаду у незаконно створеному органі влади. Її призначили «в. о. начальника управління пенсійного фонду лнр в Новопсковському районі (міжрайонне)», що діє на території Старобільщини.

На займаній посаді колаборантка виконує організаційно-розпорядчі та адміністративно-господарські функції у псевдоустанові окупантів. Вона займається питаннями пенсійного забезпечення жителів захоплених територій за «законодавством лнр», збирає та акумулює особисті дані громадян, реєструє їх в незаконних органах виконавчої влади.

Досудове розслідування здійснюють слідчі СБУ.

За протиправні дії жінці загрожує до 10 років ув’язнення з позбавленням права обіймати певні посади або займатися певною діяльністю на строк від 10 до 15 років та з можливою конфіскацією майна.

Відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

Нагадаємо, за матеріалами СБУ перед судом постане корегувальниця окупантів, яка входила до інформаторської мережі ворога.