Судитимуть двох терористів “лнр”, яких взяли у полон на Донбасі

Судитимуть двох терористів “лнр”, яких взяли у полон на Донбасі

Прокурори направили до суду два обвинувальні акти стосовно учасників незаконного збройного формування окупаційної адміністрації рф. Про це повідомила Луганська обласна прокуратура.

За даними слідства, обвинувачені з ідеологічних мотивів та з метою фінансового забезпечення уклали контракти на "службу" у лавах "народної міліції лнр".

Мешканець Луганська у серпні 2021 року вступив до піхотного підрозділу НЗФ самопроголошеної "лнр", де заступав у добові наряди та брав участь у бойових виїздах на лінію розмежування з тимчасово окупованою територією Луганщини.

Ще один обвинувачений – мешканець Зимогір’я Слов’яносербського району. У 2020-2021 роках він "служив" на посаді "водія окремого батальйону матеріального забезпечення народної міліції лнр". Займався транспортуванням військової техніки для забезпечення збройного підрозділу, виїжджав на лінію бойового зіткнення, виконував інші накази для посилення обороноздатності самоназваної "лнр" та збройного опору ЗСУ.

Терорист "лнр"

З початком вторгнення рф в Україну учасники "народної міліції лнр" направлені на Донбас для виконання наказів вищого керівництва та участі у бойових діях. У серпні 2022 року військових окупаційної армії, яка контролюється країною-агресором, Збройні Сили України взяли у полон.

Їм інкримінується посягання на територіальну цілісність і недоторканність України та участь у діяльності не передбачених законом збройних формувань (ч. 2 ст. 110, ч. 2 ст. 260 КК України).
Учасникам незаконних збройних формувань загрожує 10 років позбавлення волі з можливою конфіскацією майна.

Раніше Луганська обласна прокуратура повідомила про підозру командиру спецзагону швидкого реагування “ахмат” росгвардії рф по Чеченській Республіці, який керував військовою операцією із захоплення території Луганщини.