Рубіжани запускають нові бренди в кардіології та неврології, які не мають вітчизняних аналогів

Рубіжани запускають нові бренди в кардіології та неврології, які не мають вітчизняних аналогів

ТОВ «Мікрохім» із Рубіжного змінило бізнес модель, але зберігло та відновило виробництво.

Про це повідомляє пресслужба Луганської ОДА.

ТОВ «Мікрохім» до 24 лютого працювало у Рубіжному та через російське вторгнення вимушено було призупини діяльність.

Як розповів виконавчий директор компанії Клим Тимко, одразу із початком російської навали підприємство стало шукати рішення для збереження бізнесу та його подальшого розвитку.
Більшість колективу евакуювалася у безпечні регіони України, і вже у березні «Мікрохім» почав активно впроваджувати зміну бізнес моделі.

Ті, хто залишився працювати на підприємстві дотепер, займаються розробкою та реєстрацією лікарських засобів, маркетингом та продажем, операційний менеджментом.

Зараз «Мікрохім» акцентує увагу на галузі розробки та реєстрації лікарських засобів та диверсифікує виробництво, тобто розширює перелік майданчиків для випуску ліків.
Бізнесу такий підхід дає можливість продовжувати виробництво лікарських засобів, бути більш гнучким, створювати умови для роботи над новими розробками та продуктами, здійснювати стратегічне планування та інвестувати у розвиток компанії.

Однією з проблем є дефектура певних препаратів, технологію яких дуже важко відновити на інших виробничих майданчиках. Втім, на підприємстві очікують, що вже в жовтні більшість процесів буде налагоджена.

Крім того, компанія запланувала запуски нових брендів в галузях кардіології та неврології, які не мають вітчизняних аналогів.

Очікується відкриття лабораторії з розробки препаратів у Києві та клінічної лабораторії в Польщі. Це дасть змогу продовжувати наукову діяльність, яка завжди була у центрі уваги компанії.

Під час війни підприємство активно допомагає медичним закладам та військовим. Разом із партнерами передали гуманітарну допомогу та ліки для Миколаївського військового госпіталю, ліки – в «Інститут кардіології, клінічної та регенеративної медицини імені академіка М.Д.Стражеска НАМН України». Допомогли Інституту психіатрії, неврології та наркології НАМНУ» у Харкові.

Для ЗСУ передали транспортні засоби, дрони, тактичний одяг, засоби зв’язку, ліки. Крім того, навесні деякі співробітники «Мікрохіму» активно волонтерили, допомагали сортувати ліки в гуманітарних штабах, виїздили на прибирання в деокупованих містах Київщини.

Довідка

Препарати компанії «Мікрохім» представлені у сфері кардіології, неврології, гастроентерології та ортопедії.

У портфелі «Мікрохім» переважна більшість рецептурних препаратів із високим рівнем доказовості. У 2020 році компанія стала лідером за кількістю проведених досліджень біоеквівалентності в Україні.

Наразі – це виробник нітратів №1 в Україні. «Мікрохім» має найсучасніший, інновативний, збалансований, універсальний кардіопортфель серед українських виробників ліків: унікальні комбінації, які відтворені першими в Україні — найбільш повну лінійку препаратів на основі периндоприлу та валсартану, включаючи потрійні комбінації, що є дуже важливим в роботі лікарів для правильного підбору дозування у терапії артеріальної гіпертензії.

Нагадаємо, замість клінічних досліджень ліків - “досліди на людях”, знеболювальне - “бойовий наркотик українських військових”. Головний редактор “Реальної Газети” Андрій Дихтяренко розповів про фейки, які російські пропагандисти поширювали про компанію “Мікрохім” у Рубіжному.