Як виглядає зараз Паркове озеро в Сєвєродонецьку

Як виглядає зараз Паркове озеро в Сєвєродонецьку

В мережі з’явилися нові фото Паркового озера.

На них видно, що озеро все більше висихає.

Раніше повідомлялось, що наразі немає підкачки води у два озера у Сєвєродонецьку, тому Чисте та Паркове озера опинилися під загрозою зникнення.

Губернатор ростовщини запропонував створити «макрорегіон «Донбас» для «розвитку взаємодії між луганською і донецькою народними республіками та російськими регіонами».

Відомо, що одним з першочергових напрямків роботи «макрорегіону «Донбас» розглядають реалізацію природоохоронних заходів. «Зокрема, йдеться про оздоровлення річки Сіверський Донець», — пишуть на російських ресурсах.

Яким саме чином збираються «оздоровлювати» річку Сіверський Донець та скільки коштів планують витратити на оздоровчі заходи, окупанти не повідомляють. 

«Минулого року на підтримку рівня води у двох озерах з міського бюджету було витрачено понад сім мільйонів гривень. Зважаючи на те, що це літо в Сєвєродонецьку видалось не критично спекотним, можна говорити про те, що озера можна врятувати після деокупації та відновлення комунікацій критичної інфраструктури», — зазначає начальник Управління житлово-комунального господарства Сєвєродонецької ВЦА Антон Ковалевський.