Поки окупанти намагаються запустити школи в Сєвєродонецьку, в "ЛНР" навчання буде дистанційним

Поки окупанти намагаються запустити школи в Сєвєродонецьку, в "ЛНР" навчання буде дистанційним

1 вересня новий навчальний рік в Алчевську розпочнеться у дистанційному форматі.

Як повідомляють ЗМІ окупантів, це через ситуацію в «ЛНР».

«Виконуючи розпорядження "Голови Луганської Народної Республіки Леоніда Пасічника", 1 вересня 2022 року освітній процес у школах та гімназіях міста Алчевська розпочнеться у дистанційному форматі. У зв'язку зі складною обстановкою, що складається в «Республіці», урочистих заходів до Дня знань в Алчевську не проводитимуться», – повідомив так званий «голова адміністрації міста Алчевська» Альберт Апшев.

Це при тому, що окупанти намагаються розпочати учбовий процес в потрощеному Сєвєродонецьку, де немає жодних комунікацій. Натомість бійці спецпідрозділу «Ахмат» привезли до Сєвєродонецька гуманітарний вантаж для першокласників і вважають, що цього вистачить для нормального навчання.

То, як будуть навчатися діти – невідомо. Та й ледве вціліли всього 2 школи.

«Декілька шкіл більш-менш вціліли, тільки деякі пошкодження вікон в них. Наскільки мені відомо, це в 15-й та 10-й школах намагаються організувати навчання. Але це все більш профанація, аніж навчальний процес», - розповідав в інтерв’ю «Сєвєродонецьк онлайн» керівник Сєвєродонецької ВЦА Олександр Стрюк.

За деякими даними, в місті 570 дітей шкільного віку.

«Я не можу вам назвати точну цифру. Спираюся на ті дані, що оприлюднила окупаційна влада. Оскільки достовірно порахувати, скільки залишилося дітей – неможливо», - каже Стрюк.