Судитимуть митника та двох поліцейських з Луганщини

Судитимуть митника та двох поліцейських з Луганщини

Трьом мешканцям Луганської області повідомили про підозру у калобораційній діяльності. Про це повідомила Луганська обласна прокуратура.

Слідством встановлено, що на початку червня 2022 року 48-річний чоловік погодився співпрацювати з представниками окупаційної влади та в подальшому добровільно зайняв псевдопосаду “старшого зміни - головного державного інспектора митного посту “Танюшівка” “Державного митного комітету “лнр”.

За вчинене фігуранту загрожує покарання – до 15 років ув’язнення з позбавленням права обіймати певні посади або займатися певною діяльністю на строк до 15 років та з можливою конфіскацією майна.

Поліцейський калоборант

Також правоохоронці виявили двох поліцейських-перевертнів. На початку березня 2022 року інспектор сектору реагування патрульної поліції Щастинського райвідділу поліції ГУНП в Луганській області та начальник сектору реагування патрульної поліції одного з відділів поліції Старобільського районного управління поліції ГУНП в Луганській області перейшли на бік ворога.
Обвинувачені добровільно вступили на службу до структурних підрозділів окупаційної адміністрації рф, а саме так званих “Новоайдарского РОВД МВД ЛНР” та “Біловодського РОВД МВД ЛНР”.

Поліцейський зрадник

Обвинуваченим загрожує п’ятнадцятирічний тюремний строк або довічне позбавлення волі з конфіскацією майна.

Раніше 24-річному гауляйтеру Сєвєродонецька Марку Воржеву повідомили про підозру в колабораціонізмі.