ЗСУ пішли у наступ на Херсонському напрямку

ЗСУ пішли у наступ на Херсонському напрямку

Українські військовослужбовці прорвали першу лінію оборони російсько-окупаційних військ у Херсонській області. Один із полків відійшов від своїх позицій. Про це повідомляє оперативне угруповання військ “Каховка”.

За словами керівниці об'єднаного пресцентру Сил охорони та оборони “Південь” Наталії Гуменюк, ЗСУ розпочали наступальні дії на багатьох напрямках на півдні України.

У “Каховці” зазначили, що ситуація на тимчасово окупованій території Херсонщини вкрай непроста. HIMARS знищили практично всі великі мости: Антонівський залізничний, автомобільний та Новокаховський.

“Залишилися лише пішохідні переходи. російська армія виявилася відрізаною від постачання озброєння та особового складу з території Криму. Для України це блискучий шанс повертати свої території”, — йдеться у повідомленні.

ЗСУ влучили у Бериславський машинобудівний завод, де війська рф розташували свою техніку, боєприпаси та живу силу.

Гуменюк в етері телемарафону зранку 29 серпня зазначала, що ситуація на південному напрямку залишається досить напруженою, але контролюється українськими силами.

За її словами, у Херсонській області після точних ударів ЗСУ окупанти не хочуть іти в атаку та розміщуються на своїх укріплених рубежах.

Раніше голова Луганської ОВА Сергій Гайдай прокоментував "бавовну" в Сватово.