На Луганщині двоє безробітних стали поліцейськими при окупантах. Тепер їм загрожує 15 років ув’язнення

На Луганщині двоє безробітних стали поліцейськими при окупантах. Тепер їм загрожує 15 років ув’язнення

За спільного процесуального керівництва прокурорів Луганської обласної прокуратури та Старобільської окружної прокуратури викрито протиправну діяльність двох осіб, які погодилися співпрацювати з окупаційною владою країни-агресора.

Про це повідомляє пресслужба Луганської обласної прокуратури.

Слідством встановлено, що безробітні 27-ми та 29-ти річні мешканці села Половинкине Старобільського району Луганщини «працевлаштувалися» в незаконно створеному правоохоронному органі окупантів.

Наприкінці червня 2022 року вони добровільно склали присягу на вірність псевдореспубліці та були прийняті до штату «Старобільського райвідділу внутрішніх справ мвс лнр».

«Поліцейським лнр» повідомлено про підозру у колабораційній діяльності ( ч. 7 ст. 111-1 КК України). Наразі їх оголошено у розшук.

Досудове розслідування здійснюють слідчі 3 управління ГУ СБУ в Донецькій та Луганській областях, оперативний супровід – співробітники управління стратегічних розслідувань в Луганській області ДСР Нацполіції України.

Фігурантам загрожує покарання – до 15 років ув’язнення з позбавленням права обіймати певні посади або займатися певною діяльністю на строк від 10 до 15 років та з можливою конфіскацією майна.

Нагадаємо, трьом мешканцям Луганської області повідомили про підозру у калобораційній діяльності.