Що не так з нагородженими Президентом на Луганщині

Що не так з нагородженими Президентом на Луганщині

Один з нагороджених Президентом України Володимиром Зеленським ходив у сепаратистській футболці та мав контакти з терористами.

«До Дня Незалежності президент відзначив п’ятьох жителів Луганщини. За інформацією пресслужби Луганської ОВА, серед них і жителі Луганської області [...]. Орденом «За заслуги» ІІІ ступеня – власного кореспондента телеканалу «Рада» у Луганській області Артема Веська. Артем Весько у 2014 році», - пише на своїй сторінці в «Фейсбуці» головний редактор видання «Бабель» Євген Спірін та виклав фото, де Весько у футболці "Вежливые люди".

Також він надав скріни, де Весько комунікує з терористами.

«Оце пости Артема під відосами лусваргі, помнітє, хто це? Як його витягували з лаври? А памʼятаєте, був такой батальон "пятнашка"? Ага. Так ото туловіщє, якому пише камєнт ортьом — це його лєпший кєнт і він на відео лусваргі, з-під Дебальцево», - пише Спірін.

Веьско


«Бабель»
попросив Веська прокоментувати нагородження, він запропонував звернутися на канал «Рада». Видання надіслало туди запит, відповідь буде опубліковано окремо.

Згодом до видання зателефонувала дружина Весько - Катерина. До речі, вона отримала орден княгині Ольги.

Ось як вона пояснила напис на футболці: «Ми не дуже розбирались, що там було в Криму. Він [Артем] ходив у цій футболці цілий день, поки одна людина не впізнала щось схоже [на сепаратистський логотип]. Ну і ніхто не знав тоді, що ця футболка означає. Багато нервів забрало, було багато розмов з СБУ. Так склалося».

На ці слова у своєму твітері відповів журналіст, фотограф родом з Керчі Стас Юрченко.
 

коментар Юрченко

Директор департаменту масових комунікацій Луганської ОВА Альбіна Кушелева уточнила, що «до травня Весько перебував у Лисичанську і двічі на день робив репортажі для національного телемарафону». Дати Веську нагороду рекомендували збори (правління) колективу Державного комітету телебачення і радіомовлення. Нагородний лист (документ є у розпорядженні «Бабеля») підписав директор компанії «Кінокіт» Сергій Самойленко (компанія співпрацює з телеканалом «Рада»).

До того ж, раніше Весько нагороджували листом подяки від ЛОДА.

Для прикладу, раніше Президент України нагородив журналіста Олександра Махова орденом «За мужність» III ступеня посмертно. Тобто таким же орденом.

Олександр Махов — відомий журналіст, працював на каналах «Україна», «Дом». Учасник бойових дій, вів подкаст «Військкор». Загинув під час бойових дій на Харківщині 4 травня.

Народився у Луганську.

Ветеран російсько-української війни на сході України. Після початку повномасштабного наступу росії пішов на фронт як військовослужбовець.

Нагадаємо, п’ятьох жителів Луганщини відзначено Главою держави до Дня Незалежності.