Російські ЗМІ знайшли початківця-пропагандиста, який розповідає про заборону російської у Сєвєродонецьку

Нова «зірка» з Сєвєродонецька – випускник однієї зі шкіл міста Микита Дегтярьов.

В російських новинах нова «зірка» з Сєвєродонецька – нібито випускник однієї зі шкіл міста Микита Дегтярьов.

В телесюжеті одного з пропагандистських каналів вийшов сюжет про те, як в сєверодонецьких школах не можна було розмовляти російською. З якої школи хлопець – незрозуміло. Та й вік викликає сумніви. Та свою ложку дьогтю Микита Дегтярьов додав. 

«Російської практично не було взагалі. Якщо щось десь промовлялося – вели батьків до директора. Учні також намагалися не розмовляти російською. Викладачі – не пам'ятаю, щоб хтось російською мовою говорив», - «згадує» хлопець.

Ба більше, за його словами, якщо дитина говорить російською, інші доносять на нього, після чого учня ведуть до класного керівника.

«Класний керівник тебе «вичитує» перед усім класом, що так не можна. Це не правильно. А далі вже, якщо повторюється, вже директор із батьками», - розповідає хлопець.

Далі з журналістами хлопець проходить повз кабінету російської мови та літератури.

кабінет російської мови

«Ми там сиділи та нічого не робили. Я навіть не пам'ятаю, щоб у нас був якийсь викладач, який міг викладати російську мову. Ми сюди приходили, 45 хвилин посиділи та пішли», - каже випускник.

Далі якась жінка показує книги, по яких навчалися діти. У них нібито йдеться, що Росія з Німеччиною хотіли захопити весь світ. Також вона показує книгу про луганський аеропорт.

«Але це збоку, як це бачать українські військовослужбовці», – каже вона.

книги

Зазначимо, що Сєвєродонецьк – майже на 100 відсотків російськомовне місто. І, скоріш, все це могло б відбуватися, якщо б йшлося саме про українську мову. При тому, що випускники сєверодонецьких шкіл чудово здали вступні сесії з української мови, в побуті російську ніхто не забороняв.

"Сєвєродонецьк онлайн" попросив вчителя школи №4 м. Сєвєродонецька прокоментувати цю розповідь.

"З дивуванням почув від цього учня про те, що вчителі цькували російськомовних учнів. Тому що такого явища ніколи не було в школах Сєвєродонецька, уроки вели українською, а вільне спілкування частіше було російською. Це факт та звичка. Припускаю, що цей учень просто дитина колаборантів і заробляє бонуси або пайку пожирніше. Або дали текст і примусили. Бо такого не було і не буде в наших школах", - прокоментував вчитель.

Відео розлетілося соцмережами та телеграм-каналами. Користувачі не вірять, що це реальний випускник. Кажуть, що такого, як він розповідає, не було.

Деякі взагалі пишуть, що бачили його у Малахова на російському телебаченні. І що за віком він старший.

   коментарі 

  

В мережі можна знайти схожого на нього хлопця тільки вже як Олексія Дегтярьова. І він з Луганська. Так званий випускник 1997 року народження, тобто йому наразі 25 років. 

так званий випускник

Наразі, скоріш за все, його сторінка в "Вконтакте" виглядає так. 

сторінка пропагандиста

 

Як повідомлялося, на захоплених територіях Луганщини вилучено вже більше сотні тисяч примірників різних «шкідливих видань».