Дітей з Кремінної дистанційно навчатимуть 5 шкіл

Дітей з Кремінної дистанційно навчатимуть 5 шкіл

Освітній процес в закладах загальної середньої освіти Кремінщини розпочнеться 1 вересня у дистанційній формі. У 5 школах навчатимуться близько двох тисяч дітей. Про це повідомила Луганська ОВА.

Зазначається, що одна зі шкіл не працюватиме. На період воєнного стану призупинено навчання у Новокраснянському ліцеї, учнів якого приєднали до Кремінського ліцею № 3.

Наразі сформовано 85 класів, у яких будуть навчатися 1 962 учні, сім класів сформовано для дітей з особливими освітніми потребами. До перших класів подано 78 заяв, до десятих класів – 117.

У Кремінських ліцеях працюють педагогічні працівники, серед яких п’ятеро – відмінники освіти, 67 мають вищу кваліфікаційну категорію, 12 – педагогічне звання “Учитель-методист”, 30 – “Старший учитель”.

Слід відзначити і здобутки кремінян у навчальному році, що минув. Попри російську агресію його закінчили 2 135 учнів, серед них випускників дев’ятих класів – 206, одинадцятих класів – 87. Базову загальну середню освіту з відзнакою здобули дев’ять учнів ліцеїв № 1, № 2, № 4 та № 5.
Нагороджені золотою медаллю за високі досягнення у навчанні п’ять учнів одинадцятих класів: Єлизавета Галійчук, Сергій Максименко, Євгенія Становіхіна (з ліцею № 1), Маргарита Жиріль (учениця ліцею № 2), Наталія Білан (учениця ліцею № 5).

Три випускниці отримали найвищі бали з окремих предметів у Національному мультипредметному тесті. Це Маргарита Жиріль, випускниця Кремінського ліцею № 2 (по 200 балів з математики та історії України), Наталя Білан, випускниця Кремінського ліцею № 5 (найвищий бал з української мови), Лана Шульц, випускниця Кремінського ліцею № 4 (200 балів з історії України).

Юні науковці Кремінського ліцею № 5 після перемоги на обласному рівні взяли участь у Всеукраїнському етапі конкурсу-захисту науково-дослідницьких проєктів Малої академії наук учнівської молоді.

Найкращими у своїх секціях відділення "Літературознавства, мистецтвознавства, фольклористики" стали Владислав Пономарьов, який серед 39 учасників посів ІІ місце, і Марія Кудріна, яка серед 30 учасників здобула ІІІ місце.

Загалом, першого вересня почнуть навчатись понад 28 тисяч дітей з Луганської області