Двом комісарам з «ЛНР» загрожує 12 років ув’язнення за примушення чоловіків на окупованій території служити

Двом комісарам з «ЛНР» загрожує 12 років ув’язнення за примушення чоловіків на окупованій території служити

За процесуального керівництва Луганської обласної прокуратури двом громадянам України повідомлено про підозру у вчиненні кримінальних правопорушень, передбачених ч. 2 ст. 110, ч. 2 ст. 260 та ч. 2 ст. 28, ч. 1 ст. 438 КК України.

Про це повідомляє пресслужба Луганської обласної прокуратури.

Слідством встановлено, що з вересня 2021 року по теперішній час 45-річний чоловік, вступивши у злочинну змову з представниками НЗФ т.зв. «Народної міліції лнр», добровільно обійняв посаду «начальника відділу військового комісаріату лнр по Артемівському та Кам’янобродському районах», на якій здійснює загальне керівництво зазначеним підрозділом.

Інший фігурант, 55-річний громадянин України, з жовтня 2021 року по теперішній час обіймає псевдопосаду «начальника відділу військового комісаріату лнр по м. Алчевськ».

Псевдоначальники умисно діють всупереч Конституції України, розповсюджують та застосовують юридично нікчемні законодавчі та нормативно-правові акти на окупованій території Луганщини.

Таким чином підозрювані вчиняють дії, спрямовані на функціонування псевдодержавного утворення «лнр», приймають участь у діяльності НЗФ та всупереч ст. 4, 8, 51, 147 Женевської Конвенції про захист цивільного населення під час війни від 12.08.1949 примушують осіб, які проживають на тимчасово окупованій території Луганської області, служити в т.зв. «Народній міліції лнр», що у свою чергу є порушенням законів і звичаїв війни, що передбачені міжнародними договорами.

Досудове розслідування у кримінальних провадженнях здійснювалося слідчими 3 управління ГУ СБУ в Донецькій та Луганській областях.

За скоєне фігурантам загрожує покарання у вигляді позбавлення волі на строк до 12 років.

Нагадаємо, за державну зраду судитимуть заступника керівника окружної прокуратури на Луганщині.