СБУ повідомила про підозру зірці російської пропаганди з Луганщини

СБУ повідомила про підозру зірці російської пропаганди з Луганщини

Служба безпеки України задокументувала діяльність та повідомила про підозру уродженці Сватового, яка у воєнний час добровільно перейшла на бік ворога та сприяла йому в інформаційній агресії проти України.

Про це повідомляє пресслужба ГУ СБУ в Донецькій та Луганській областях - м. Краматорськ

19-річну «Лізу із звільненого Сватового», яка «служить росії» та «допомагає російським солдатам», окупанти намагались зробити «лицем» російської окупації Луганщини.

Задокументовано, що в рамках одного із російських пропагандистських проектів за участю «Лізи» було знято кілька відеороликів. У них дівчина висловлювалася на підтримку путінської «СВО», закликала до сприяння армії країни-агресора у війні проти України та співпраці з окупаційною адміністрацією рф на захоплених територіях Луганської та Харківської областей.

За даними слідства, «героїня» цих роликів діяла добровільно, виходячи із особистих міркувань та інтересів.

Завдяки «Лізі», російські пропагандисти намагались зробити криваву війну більш привабливою та схилити симпатії мешканців окупованих територій на бік армії вбивць та мародерів.

СБУ повідомила пособниці агресора про підозру в колаборантській діяльності за ч. 6 ст. 111-1 Кримінального кодексу України. Триває досудове розслідування за процесуального керівництва Луганської обласної прокуратури.

В СБУ нагадали іншим «ждунам» та прихильникам путіна і росії, які в інтерв’ю ворожим пропагандистам дякують окупантам за війну проти України, що здійснення інформаційної діяльності у співпраці з державою-агресором карається позбавленням волі на строк від 10 до 12 років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю строком від 10 до 15 років з можливою конфіскацією майна.

Нагадаємо, двом комісарам з «ЛНР» загрожує 12 років ув’язнення за примушення чоловіків на окупованій території служити.