Змінили правила виїзду на окуповану території

Змінили правила виїзду на окуповану території

На Запоріжжі почала роботу комендатура, завданням якої є регулювання виїзду на тимчасово окуповану територію. Про це повідомила Луганська ОВА.

Керівником структури призначили коменданта Максима Перегинця. Місце розташування комендатури – Оріхівське шосе, 36, м. Запоріжжя.

Разом з тим оновили й порядок виїзду на тимчасово окуповану територію. У відповідному документі йдеться, що виїзд на тимчасово окуповану територію, а також переміщення вантажів здійснюється у складі колон через визначений контрольно пропускний пункт смт Степногірськ за наявності перепустки, яка видається комендатурою, після проходження заходів з контролю в’їзду/виїзду на території комендатури за адресою: Оріхівське шосе, 36, в м. Запоріжжя.

Перепустка дійсна тільки в межах Василівського району Запорізької області, на маршруті руху колони, де встановлено особливий режим. При перетині контрольно-пропускного пункту смт. Степногірськ, перепустки вилучаються та направляються до комендатури.

Формування колон для виїзду здійснюється на майданчику розташованому на території комендатури за адресою: Оріхівське шосе, 36, м. Запоріжжя щоденно з 07:00 до 17:00.

Формування колон для виїзду здійснюється з урахуванням черговості подання заявок, які подаються до представників районних державних адміністрацій за визначеними напрямками виїзду та кількості заявок від кожного з напрямків, до початку функціонування онлайн “чат-боту”. Внесення змін у заявку щодо дати виїзду, марки та державного номеру автомобіля, списку осіб, які включені до заявки на виїзд, не дозволяється.

Супровід колон з території комендатури до контрольно-пропускного пункту смт Степногірськ здійснюється силами Національної поліції в Запорізькій області без зупинок на маршруті руху, за виключенням змін в оперативній обстановці, що загрожує життю та здоров’ю громадян.

Враховуючи стан автомобільної дороги та земельного полотна через річку Янчекрак за маршрутом слідування колони, включення до її складу забороняється рух вантажних автомобілів із дозволеною максимальною масою понад 3,5 т, автобусів, обладнаних місцями для сидіння в кількості більше двадцяти двох, що передбачено технічною характеристикою транспортного засобу, окрім транспорту для евакуації мешканців тимчасово окупованих територій.
У разі виникнення безпосередньої загрози життю та заподіяння шкоди здоров'ю громадян та ускладнення погодних умов, може бути введене тимчасове обмеження або заборона руху транспортних засобів за маршрутом слідування колони.

Тим часом на Луганщині окупанти штучно занизили курс гривні майже вдвічі.