СБУ повідомили колаборантці, яка займається незаконною паспортизацією

СБУ повідомили колаборантці, яка займається незаконною паспортизацією

Слідство СБУ завершило досудове розслідування та скерувало до суду обвинувальні матеріали щодо очільниці самопроголошеної “міграційної служби” у “Білокуракинському районі лнр”. Про це повідомила пресслужба СБУ.

Встановлено, що у квітні 2022 року мешканка тимчасово окупованого Сорокиного (колишн. Краснодон) прийняла від ватажків угруповання “лнр” та російських окупаційних військ “кадрову пропозицію”. 45-річну жінку було призначено “в.о. керівника відділення міграційної служби Білокуракинського РВВС МВС лнр”.

До цього вона очолювала аналогічну структуру окупаційної поліції в “Краснодонському районі лнр”.

Наразі під наглядом російських окупантів правопорушниця керує незаконною “паспортизацією” мешканців Білокуракинщини. Окупанти закликають громадян замінювати паспорти України на псевдодокументи угруповання “лнр” та паспорти рф.

Паспорти

За матеріалами ГУ СБУ в Донецькій та Луганській областях прокурор Луганської області повідомив їй про підозру у добровільному занятті посади у незаконних правоохоронних органах, створених на тимчасово окупованій території, тобто у колаборантський діяльності.

Далі справу передали до Заводського районного суду у м. Кам'янське Дніпропетровської області.
Відповідно до ч. 7 ст. 111-1 Кримінального кодексу України, колаборантці загрожує до 15 років ув’язнення з позбавленням права обіймати певні посади або займатися певною діяльністю строком до 15 років з можливою конфіскацією майна.

Раніше, за процесуального керівництва Луганської обласної прокуратури повідомлено про підозру воєначальнику збройних сил рф, який на виконання наказу держави-агресора очолив окупаційну армію самопроголошеної "лнр" під час "спецоперації зі звільнення Луганщини".