Понад 700 переселенців з Луганської області зареєструвались в Хмельницькому

Понад 700 переселенців з Луганської області зареєструвались в Хмельницькому

За чотири дні роботи ВПО-хабу у Хмельницькому зареєструвались понад 700 переселенців з Луганської області. Про це повідомила Луганська ОВА.

Хабом у Хмельницькому опікуються співробітники Гірської ВЦА. Більшість з переселенців приїхали з Сєвєродонецька, Рубіжного та Лисичанська, де втратили усе майно та потребують найбільш необхідного: продуктів харчування, гігієнічних наборів та постільної білизни.

У ВПО хабі жителі Луганщини можуть подати заяву про руйнування домівки, отримати допомогу з пошуком тимчасово житла. Також в хабі визначають обсяги фінансування на відновлення житлового фонду після деокупації регіону.

“Значна проблема – відновлення документів та забезпечення зайнятості переселенців у приймаючих громадах, але й у цих питаннях будемо допомагати. Ми маємо зберегти людей та їх кадровий потенціал, щоб було кому відбудовувати Луганську область після нашої перемоги”, – розповів керівник Гірської міської військово-цивільної адміністрації Олексій Бабченко.

Центр надання гуманітарної допомоги розташовано у Хмельницькому, по вулиці Кам’янецька, 122 (у будівлі Хмельницької районної державної адміністрації).

Графік роботи: з понеділка по п’ятницю з 9:00 до 13:00.

У Центрі можна також зареєструватися на отримання гуманітарної допомоги поштовим зв’язком. А ще – залишити заявку на вирішення інших потреб.

+38 (063) 350 62 54 – телефон “гарячої лінії” Гірської ВЦА для ВПО.

Раніше оновили перелік, на основі якого ВПО здійснюватимуть виплати.