Мобілізовані чоловіки на Луганщині влаштували бунт

Мобілізовані чоловіки на Луганщині влаштували бунт

Незаконно мобілізовані чоловіки на Луганщині відмовляються йти воювати. Про це повідомив директор “Інституту стратегічних досліджень та безпеки” Павло Лисянський.

У своєму телеграм каналі він виклав відео, на якому, мобілізовані жителі окупованих територій, ймовірно в районі Щастя, сперечаються з російським командуванням та відмовляються далі воювати.

“Нас забирали з вулиці. Діду 59 років, його під руки посадили й все. Чим ви думаєте?”, - розповідають чоловіки на відео.

Також звинувачують російське військове керівництво в розкраданні та мародерстві.

“З першого дня фурами крали, вивозили. Фури приходили сюди з побутовою технікою, з оргтехнікою. Усі від комбатів до зампотилу, усі возили фури”, - звинувачують чоловіки.

Відео суперечки (обережно, ненормативна лексика):

Тим часом, за інформацією Павла Лисянського, на окупованих після 24 лютого територіях України самопроголошені адміністрації розгорнули агітаційні кампанії під назвою “С россией НАВСЕГДА” в Луганській області, та “За великую россию” в Донецькій.

Приклади агітаційної продукції

Приклади агітаційної продукції

Окупанти збирають персональні дані місцевих жителів, завки на отримання паспортів рф та створюють ілюзію відновлення самими ж зруйнованих міст.

Самопроголошені адміністрації створили нову мережу друкованих ЗМІ для збільшення впливу російської пропаганди на населення, яке не має змоги дивитись телевізор чи слухати радіо.

Вісник Сєвєродонецька

За інформацією Лисянського, для проведення псевдореферендуму обрали дату 4 листопада. Для його проведення в знеструмлених містах масово закупають генератори.

Тим часом для пропагандистськиз ЗМІ окупанти малюють картинку відновлення міст, ремонту шкіл та лікарень.