Росіяни втекли зі Сватового

Росіяни втекли зі Сватового

У Сватовому залишилися лише військові з “лнр”, росіяни втекли. У ході відступу російські війська спішно кидають свої позиції та тікають вглиб тимчасово зайнятих територій або на територію російської федерації. Про це повідомляє Генеральний штаб ЗСУ.

В Луганській області російські військові з родинами покинули Сватове, залишилися тільки військовослужбовці так званої “народної міліції” з числа місцевих жителів.

Окупаційна влада підтверджує інформацію щодо переміщення військових та колаборантів вглиб Луганщини. Більш того, “частина їде транзитом на територію рф”.

Водночас ніяких організаційних заходів щодо евакуації противником не організовано – кожен рятується самостійно.

Заперечують вони і будь-яке порушення безпекової ситуації. Втім повідомляють, що псевдореферендум, який планувалося провести 11 вересня, перенесено на невизначений термін. Готові голосувати навіть 31 грудня. Мовляв, організувати його можливо виключно в максимально безпечних умовах, що на теперішній час неможливо зробити через обстріли українських військ.
До речі, за минулу добу, 11 вересня Силам оборони вдалось витіснити ворога з понад двадцяти населених пунктів країни.

Авіація Сил оборони завдала вісім ударів – уражено взводний опорний пункт, шість районів зосередження живої сили і військової техніки противника, а також один зенітний ракетний комплекс.

Росіяни з різного виду озброєння здійснила обстріли в районах населених пунктів Тетянівка, Донецьке, Райгородок, Крива Лука, Верхньокам’янське та Спірне – на Краматорському напрямку.
Поблизу населених пунктів Веселе, Яковлівка, Соледар, Бахмутське, Бахмут, Миколаївка Друга, Зайцеве – на Бахмутському напрямку.

Міністерство оборони просить українців не постити фейки про контрнаступ.