“В звільнених населених пунктах на Луганщині йде зачистка, та називати їх поки не можна”, - Гайдай

“В звільнених населених пунктах на Луганщині йде зачистка, та називати їх поки не можна”, - Гайдай

У звільнених населених пунктах на Луганщині ЗСУ проводять зачистку, тому заради безпеки їх ще зарано називати. Про це в ефірі Національного телемарафону повідомив голова Луганської ОВА Сергій Гайдай.

“Як тільки закінчиться звільнення Лиману, то через річку, на іншому березі, вже починається Луганська область: Сватове, Кремінна, Рубіжне. Сподіваюсь, найближчим часом ми зможемо сказати, що ці міста вільні”, - сказав Гайдай.

Також він розповів, що у напрямку Луганська та кордону з рф вишукувалися величезні черги з автівок – окупанти та колаборанти біжать. Зокрема, у Щасті черга – 1,5 км, у Станиці Луганській – до 10 км;

За словами Сергія Гайдая, там вже розуміють, що невдовзі ЗСУ почнуть деокупацію Луганщини, а на тих колаборантів, хто не встигне втекти, чекає покарання.

“Я вже провів наради з усіма головами, щоб вони одразу після деокупації заходили та починали працювати. Щоб не було провалу, щоб усі чули що Українська влада на місцях. Щоб не повторилася ситуація 2014 року, коли колаборанти, що проводили “референдум”, потім балотувались на якісь посади та ставали депутатами місцевих рад”, - додав Гайдай.

Поліцейські з “Луганськ-1” встановили прапор України у звільненому селищі на Харківщині.