Окупанти зробили понтон через річку у напрямку Луганська

Окупанти зробили понтон через річку у напрямку Луганська

Росіяни звели понтон через річку Сіверський Донець в Станиці Луганській, щоб швидше тікати. Про це повідомляє видання “Вчасно” з посиланням на власні джерела.

“Нашвидкуруч окупанти звели понтонну переправу через Сіверський Донець. Час розгортання мосту співпав із часом втечі рашистів через контрнаступ ЗСУ”, - повідомляють журналісти.

Від 2014-го шість років самопроголошена “лнр” саботувала відновлення мосту через Сіверський Донець. У листопаді 2020 року відбулось відкриття споруди, яка за проєктом була здатна витримати переміщення цивільної колісної техніки та пішоходів і унеможливити своєю шириною пересування танків. Роботи виконала українська сторона в рамках Мінських угод. У лютому 2022 року міст було зруйновано під час наступу росіян.

Гауляйтер “лнр” леонід пасічник, зустрічаючись із мешканцями Станиці, ще від початку другої окупації селища обіцяв відновити міст та забезпечити автомобільне сполучення між старо- та новоокупованими територіями. Втім станом на вересень 2022 року так званий “мінтранс лнр” заявив про повне закриття мосту та урочисте відкриття понтону.

Час розгортання мосту співпав із часом втечі рашистів та колаборантів на староокуповані території та до росії, яка розпочалась відразу після контрнаступу ЗСУ на Харківщині. Місце для розгортання понтона яскраво ілюструє його терміновість та відсутність необхідності використовувати тривалий час:

“Я не мостобудівник, але цікаво подивитися, коли велика вода піде чи лід. Після посухи вода завжди йде. Подивимося, як буде. Про спуски-підйоми вже навіть не обговорюємо. А там берег крутий, ухил велики”, — пише луганський блогер Савелій Васерман на своїй сторінці у Фейсбук.

Користувачі соціальних мереж впевнені: до холодів переправа точно не достоїть.

Тим часом по всій території Луганщини колаборанти пакують валізи і стоять в черзі на кордоні.