Бутусов: «ЗСУ вийшли вже до Кремінної»

Бутусов: «ЗСУ вийшли вже до Кремінної»

Російські канали опублікували карту наступу ЗСУ у Харківській, Донецькій та Луганській областях.

Про це у своєму фейсбуці пише головний редактор "Цензор нет" Юрій Бутусов.

Так, фронт 20-ї загальновійськової армії ЗС РФ на Осколі прорвано.
Російське угруповання в Лимані потрапило до оперативного оточення. Вихід українських військ на Невське та Терни означатиме перекриття останніх шляхів постачання, запечатування "котла" та повний розгром лимансько-ямпільського угруповання.

Російське командування, очевидно, розуміє загрозу, проте продовжує утримувати Лиман та Ямпіль. Конфігурація фронту противника вкрай невигідна для оборони, довго тримати такий фронт противник  не зможе.

Разом з тим не можна недооцінювати противника, керованість угруповання зберігається, ворог, як і раніше, перевершує ЗСУ у важких озброєннях та боєприпасах. Бої йдуть тяжкі.

Росіяни перекидають усі можливі підкріплення звідки тільки можливо – наприклад, там уже захоплено документи військовослужбовців зі складу 201 військової бази в Таджикистані, різних регіональних та національних підрозділів, низки батальйонів БАРС. Маршові поповнення мобілізованих спрямовані для поповнення 144-ї та 3-ї мотострілкових дивізій у цьому районі. Також тут застосовуються 61 бригада морської піхоти, частини ВДВ.

ЗСУ вийшли вже до Кремінної, і після завдання поразки лимансько-ямпільському угрупованню, ворогові доведеться бігти далеко, до траси Р66 Сватово-Кремінна.

На мапі немає північної ділянки фронту. А там українські війська також перейшли Оскол, і поступово просуваються вперед північніше Сватового. Бої за Сватове та бої за Кремінну виглядають неминучою та недалекою перспективою.

Нагадаємо, керівник Луганської ОВЦА Сергій Гайдай повідомив, що скоро буде результат на фронті на Луганщині.