Двох дільничних поліцейських з Луганщини звинувачують в зраді

Двох дільничних поліцейських з Луганщини звинувачують в зраді

За процесуального керівництва прокурорів Сватівської окружної прокуратури Луганської області завершено досудове розслідування в двох кримінальних провадженнях стосовно колаборантів з Луганщини (ч. 7 ст.111-1 КК України). Про це повідомляє пресслужба Луганської обласної прокуратури.

Слідством встановлено, що в липні 2022 року двоє чоловіків добровільно склали присягу на вірність псевдореспубліці та зайняли посади «дільничних офіцерів» в т. зв. "Сватівському РВ ВС мвс лнр" та "Троїцькому РВ ВС мвс лнр".

На займаних посадах обвинувачені, які раніше не мали досвіду роботи в правоохоронній сфері, дотримуються нелегітимних нормативно-правових актів, впроваджених на території т. зв. "лнр".

Наразі прокурори спрямували до Жовтневого районного суду м. Дніпропетровська обвинувальні акти щодо чоловіків для розгляду по суті.

Колаборант

 

Фігурантам загрожує покарання – до 15 років ув’язнення з позбавленням права обіймати певні посади або займатися певною діяльністю на строк від 10 до 15 років та з можливою конфіскацією майна.

Раніше до суду скерували справу прокурора-мародера з Луганщини.