Ворожа ракета забрала життя двох дітей та двох дорослих у Дніпрі

Ворожа ракета забрала життя двох дітей та двох дорослих у Дніпрі

Восьмирічний хлопчик, дев’ятирічна дівчинка та двоє дорослих жителів Дніпра загинули від нічного ракетного обстрілу рф по житловому району міста. Поранення отримали ще п’ятеро, з них 12-річна дівчинка, яку дістали з під завалів. Наразу вони у важкому стані перебувають у лікарні.

Як повідомляють у ДСНС Дніпра, наразі пошукові роботи та розбір уламків тривають. Загальна кількість понівечених приватних будинків більше 60 та кілька багатоповерхівок. Крім того, внаслідок нічних обстрілів обласного центру пошкоджено ринок, автобуси, автівки та електромережу.

"На місці прильоту вирва діаметром приблизно 10 метрів та глибиною більше 7 метрів. Пошкоджено 61 приватний житловий будинок, 4 житлові будинки повністю зруйновані. На місці пожежі були виявлені останки чотирьох людей: двох дорослих та однієї дитини. Ці всі люди перебували на території одного будинку", - розповів рятувальник Ігор Гетало.

вирва діаметром 10 метрів

Обстріл Дніпро

рятівники у Дніпро

Цей зошит з літературного читання учениці 4-А класу Василіси знайшли на місці вибуху російської ракети.

Зошит

У Дніпрі на місті влучання ракети з людьми працювали психологи та гуманітарна місія. Вони зафіксували наслідки та провели опитування з приводу руйнувань. Ця місія вже доставить людям будівельні матеріали для відновлення зруйнованих будинків. Також вони нададуть допомогу з господарчими товарами, білизною, постіллю тощо.

Обстріл

Як повідомив речник командування Повітряних сил ЗСУ Юрій Ігнат, у ніч проти 29-го вересня російські війська завдали удару по Дніпру ракетами типу Х-22. За словами військового, Х-22 - це дуже руйнівна і неточна ракета із бойовою частиною, що важить майже тонну.

Ракета

"Вночі близько 1:00 було застосовано по Дніпру ракету Х-22. Це велика і потужна ракета, якою також поцілили по Кременчуцькому ТРЦ. Це дуже руйнівна і неточна ракета. Бойова частина – понад 900 кілограмів. Це надзвичайно швидка ракета, нам потрібні сучасні засоби протидії цим ракетам", - розповів речник.

За інформацією міського голови Дніпра Бориса Філатова, батько загиблих дітей захищає Україну в лавах ЗСУ під Лиманом.

ФілатовФилатовФилатов

Собака

Наразі Поліцейські Дніпра вилучають уламки боєприпасів та фіксують злочини. Скоєні військовими рф обстріли документуються в рамках кримінального провадження, відкритого за ст. 438 (порушення законів та звичаїв війни) Кримінального кодексу України. 

Іграшка