Після визволення Лиману окупанти продовжують нести втрати

Після визволення Лиману окупанти продовжують нести втрати

Українські військові звільнили Лиман та контролюють шляхи у напрямку Кремінної на Луганщині. Про це повідомив Генштаб ЗСУ.

“Ворог продовжує нести втрати не лише на полі бою, а й у тилу. Загалом ракетні війська і артилерія України за добу уразили 8 командних пунктів, 10 районів зосередження живої сили, озброєння та військової техніки. За минулу добу по позціях Захисників Луганщини ворог завдав 14 артилерійських та мінометних, один — авіа- та два ракетні удари”, - йдеться в повідомленні.

На Донеччині вночі обстріляли Бахмут, Соледар, Курахівку, Очеретинську ТГ.

Вночі і зранку відбулося декілька потужних обстрілів Авдіївки:

- арт. обстріл та три обстріли з РСЗВ “ГРАД” з фугасними та запалювальними бойовими частинами території Авдіївської ТГ з боку російських окупаційних військ, було влучання снарядів по околицям с. Опитне;

- арт. обстріл м. Авдіївка з боку російських окупаційних військ, було влучання снарядів в районі багатоповерхових будинків та старої частини міста.

Інформація щодо пошкоджень, руйнувань та постраждалих наразі встановлюється.

По лінії оборони навколо міста обстріли тривали майже всю ніч, дуже гаряче — Опитне - Піски.
На ранок активізувалися обстріли по Промці та Кам'янці. По області за добу — 3 загиблих, 9 поранених.

Запоріжжя

Зранку ворог вчергове атакував Запоріжжя і найближчі околиці. За попередньою інформацією, ворог поцілив чотирма ракетами С300. Внаслідок атаки зруйновано промислову інфраструктуру.
Постраждалих немає.

На Дніпропетровшині від ворожих атак потерпали два райони — Нікопольський та Криворізький.

Кривий Ріг

Нікопольський ворог обстріляв з “Ураганів”, “Градів” та важкої артилерії. У самому Нікополі пошкоджені приватні будинки, господарські споруди та лінії електропередач.
Люди не постраждали.

Кривий Ріг ворог атакував дроном-камікадзе. Він прилетів у ліцей у центрі міста. Зруйнував два поверхи будівлі ліцею. Була пожежа. Її вже загасили.
Минулося без загиблих та поранених.

На Харківщині протягом минулої доби російські окупанти продовжили обстріли населених пунктів прилеглих до кордону з рф та лінії зіткнення. Зокрема обстрілювалися м. Куп'янськ та населені пункти Куп'янського району, м. Вовчанськ та с. Гатище Чугуївського району.

Харківщина

Триває розслідування розстрілу цивільної колони в Куп'янському районі 25 вересня. За останніми даними, тоді загинуло 24 людини, в тому числі 13 дітей та вагітна жінка.
Продовжується розмінування Харківщини. За минулу добу піротехніки ДСНС знешкодили 704 вибухонебезпечних предмети.

Раніше повідомлялось, що ЗСУ взяли під контроль дорогу на Кремінну.