“Після деокупації міст Луганщини містяни не залишаться там зимувати”, - Гайдай

“Після деокупації міст Луганщини містяни не залишаться там зимувати”, - Гайдай

Після деокупації міст Луганщини, в яких зруйнована система опалення, взимку містян не пускатимуть туди на довгий строк. Про це в ефірі Національного телемарафону розповів голова Луганської ОВА Сергій Гайдай.

“До Сєвєродонецька, Лисичанська та Рубіжного після деокупації ми не будемо запускати вільно людей, бо опалення там відновити буде неможливо. Навіть при всіх фінансових можливостях, все одно декілька місяців треба буде його відновлювати. Тому ми дамо можливість людям приїхати, подивитись на свої квартири, забрати речі, але залишатись там на зиму не можна”, - сказав Сергій Гайдай.

За його словами, залишитись зимувати можна буде лише в селах.

“В сільській місцевості людям буде трохи легше. Але ми будемо обмежувати самовільне пересування людей у лісах, бо там може бути все заміноване. Ми визначаємо ділянки лісу, який постраждав від пожеж два роки тому, будемо їх розміновувати, різати дрова та роздавати людям”, - сказав Гайдай.

Він додав, що наразі росіяни готуються до оборони Луганщини та мінують під‘їздні дороги, мости, адмінбудівлі, знакові споруди. Масової втечі серед рашистів немає.

Раніше повідомлялось, що керівництво окупантів відмовилось від своїх бійців, яким вдалося живими вийти з Лиману