Центр медичних послуг для переселенців відкрили у Дніпрі

На базі шелтеру для переселенців Луганщини відкрили Центр надання медичних послуг для ВПО. Про це повідомив голова Луганської ОВА Сергій Гайдай.   Жителів Луганщини, які зупинилися у шелтері, можуть цілодобово отримувати якісну медичну допомогу на безоплатній основі та проконсультуватися з лікарем.  Центр укомплектовано всім необхідним для надання кваліфікованої допомоги.  Там встановлені кардіограф, ультразвуковий діагностичний сканер, тонометри, пульсометр, глюкометр, тести для діагностики Cov

На базі шелтеру для переселенців Луганщини відкрили Центр надання медичних послуг для ВПО. Про це повідомив голова Луганської ОВА Сергій Гайдай.

Жителів Луганщини, які зупинилися у шелтері, можуть цілодобово отримувати якісну медичну допомогу на безоплатній основі та проконсультуватися з лікарем.

Центр укомплектовано всім необхідним для надання кваліфікованої допомоги.

Там встановлені кардіограф, ультразвуковий діагностичний сканер, тонометри, пульсометр, глюкометр, тести для діагностики Covid-19, ВІЛ, гепатитів та інші, кисневий концентратор тощо.

Крім того, облаштоване сучасне робоче місце для медпрацівника.

Безкоштовну медичну допомогу в Центрі можуть отримати внутрішньо переміщені особи, зокрема жінки з дітьми, особи з інвалідністю, люди поважного віку, які проживають в шелтері.

Проєкт реалізовано спільними зусиллями Луганської обласної військової адміністрації, громадських організацій «ЛооС», «Світло культури» за фінансової підтримки Міністерства закордонних справ Федеративної Республіки Німеччина.

Шелтер

Також переселенці з Луганщини в Дніпрі будують дитячий майданчик та квітник на території шелтеру.