Сєвєродончанину, який корегував ворожий вогонь, загрожує до 15 років тюрми

Сєвєродончанина судитимуть за співпрацю з ворогом

Прокурори Сєвєродонецької окружної прокуратури Луганської області направили до суду обвинувальний акт стосовно мешканця Сєвєродонецька, якого звинувачують в передачі розвідувальних даних окупаційним військам.

Про це повідомляє пресслужба Луганської обласної прокуратури.

Слідство з’ясувало, що 27-річний сєвєродончанин збирав та передавав загарбникам інформацію про дислокацію військовослужбовців і техніки ЗСУ. В розпал бойових дій зловмисник надавав відомості ворогу, тим самим допомагаючи встановити цілі для обстрілів.

Під час слідчих дій встановлено, що обвинувачений пересилав дані через месенджер власного смартфону. В тому числі, слідчі виявили свідоцтва того факту, що в квітні 2022 року через передачу координат окупантам відбувся обстріл позицій української армії.

В обвинувачувальному акті правопорушнику інкриміновано колабораційну діяльність. Згідно Кримінального кодекса України, ч. 7, ст. 111-1, чоловікові загрожує ув’язнення терміном від 12 до 15 років, позбавлення прав обіймати певні посади та конфіскація майна.

Досудове розслідування проводили слідчі 3 управління ГУ СБУ в Донецькій та Луганській областях. Підозрюваного в колаборації з ворогом судитимуть в м. Дніпро, в Жовтневому районному суді.

Нагадаємо, що раніше інформатора з Луганщини засудили на 12 років.