В Криму “ЧП” на Керченському мості, на Луганщині знищили 6 зенітно ракетних комплексів окупантів

В Криму “ЧП” на Керченському мості, на Луганщині знищили 6 зенітно ракетних комплексів окупантів

Протягом 7 жовтня авіація Сил оборони України завдала 30 ударів. Підтверджено ураження 24 місць зосередження озброєння та військової техніки, а також 6 зенітних ракетних комплексів противника. Крім того, підрозділи ППО збили два ворожих гелікоптери.

Про це повідомляє Генштаб ЗСУ.

Ракетні війська і артилерія за минулу добу уразили два пункти управління, один район зосередження живої сили, озброєння та військової техніки, два райони вогневих позицій артилерії, радіолокаційну станцію та комплекс радіоелектронної боротьби противника.

Підрозділи Сил оборони України відбили атаки противника в районах населених пунктів Виїмка, Бахмутське, Красна Гора, Бахмут, Майорськ, Озерянівка, Зайцеве, Одрадівка, Андріївка, Первомайське, Красногорівка, Веселе, Кам’янка, Побєда, Невельське, Новомихайлівка та Тернові Поди.

Упродовж доби росіяни обстріляли десятки населених пунктів, зокрема:

- на Краматорському напрямку: Спірне, Білогорівка, Верхньокам’янське, Серебрянка, Григорівка, Дронівка, Веселе, Терни, Райгородок, Торське, Іванівка, Греківка;
- на Бахмутському напрямку: Яковлівка, Соледар, Бахмут, Бахмутське, Іванград, Опитне, Майорськ, Нью-Йорк, Виїмка, Роздолівка, Веселе, Одрадівка, Білогорівка, Зайцеве.

Близько шостої ранку в Криму на Керченському мосту пролунав вибух. Як повідомляють окупаційні ЗМІ, зі сторони Таманського півострова вибухнула вантажівка, що призвело до займання 7 паливних цистерн вантажного потягу.

Повідомляється, що в результаті взриву обвалилися два автомобільних шляхопроводи. Наразі пожежу загасили. За попередньою інформацією росіян, травмованих та загиблих на місці не знайшли.

Зараз рух Керченським мостом зупинений. Потяги до Криму з росії відправлятись не будуть,продаж квитків закрили. За інформацією російських залізничників, проїзд мостом буде закритий до 31 жовтня.

Тим часом місцеві жителі скаржаться на великі черги на АЗС, а в магазинах ввели обмеження на продаж товарів першої необхідності в перші руки.

АЗС

Також окупанти зупиняють вантажівки, які прямують до росії в Криму, вони сотнями накопичуються на великих паровках та поблизу АЗС.

Вантажівки
 

Раніше повідомлялось, що окупанти планують в першу чергу відновити Лисичанськ, бо на Сєвєродонецьк бракує грошей.