Трьом псевдопрокурорам так званої «лнр» «світить» 15 років ув’язнення

Трьом псевдопрокурорам так званої «лнр» «світить» 15 років ув’язнення

За процесуального керівництва Луганської обласної прокуратури, Старобільської та Щастинської окружних прокуратур викрито ще трьох колаборантів, які пішли «служити» до районних псевдопрокуратур так званої «лнр».

Про це повідомляє пресслужба обласної прокуратури.

Слідство встановило, що у квітні 2022 року мешканець Луганська добровільно обійняв посаду у «слідчому відділі слідчого управління по Старобільському району генеральної прокуратури лнр». До 2014 року він працював в органах внутрішніх справ Луганщини.

Після призначення на псевдопосаду підозрюваний почав впроваджувати на захопленій території «закони лнр» та брати участь у «зачистках» проукраїнського населення, організованих місцевою окупаційною прокуратурою. Зібрано докази, які підтверджують його співучасть у проведенні незаконного обшуку з погрозами застосування вогнепальної зброї у житловому будинку мешканця Старобільська.

Чоловіку інкримінується колабораціонізм та порушення недоторканності житла (ч. 7 ст. 111-1, ч. 2 ст. 162 КК України).

Ще один фігурант – мешканець Старобільська, який у травні 2022 року обійняв посаду в окупаційній «прокуратурі Старобільського району лнр».

прокурор

Також повідомлено про підозру мешканці Слов’яносербська. У період березня-серпня 2022 року її призначено до «прокуратури Новоайдарського району лнр».

прокурорка

Їхні дії кваліфіковано як колабораційна діяльність (ч. 7 ст. 111-1 КК України).

Наразі усіх підозрюваних оголосили у розшук.

Їм загрожує покарання – 15 років ув’язнення з позбавленням права обіймати певні посади або займатися певною діяльністю на строк від 10 до 15 років та з можливою конфіскацією майна.

Досудове розслідування здійснюють слідчі 3 управління ГУ СБУ в Донецькій та Луганській областях.

Нагадаємо, до поліції звернувся сєвєродончанин, який повідомив, що він володіє інформацією щодо 74 осіб, які причетні до нзф «лнр».