“На Луганщині люди замерзають в домівках без вікон та дахів”, - Гайдай

“На Луганщині люди замерзають в домівках без вікон та дахів”, - Гайдай

Доки «фахівці» з новосибірську відновлюють системи теплопостачання Біловодська, жителі міст Луганщини замерзають в домівках без вікон та дахів.

Про це у соцмережах написав голова Луганської ОВА Сергій Гайдай.

За його словами, жахлива ситуація із початком опалювального сезону спостерігається в окупованих містах Луганщини. У так званому «уряді лнр» хизуються 99-відсотковою готовістю до зими.

Водночас повідомляється, що новосибірські фахівці ледве встигають провести роботи на системах теплопостачання Біловодського району. Обіцяють повністю відновити до 1 листопада.

Слід зазначити, що це не централізоване опалення домівок, а під’єднання соціальних об’єктів до котелень в громаді, де бойові дії практично не проводилися.

Там, де дійсно необхідна допомога спеціалістів, люди кинуті напризволяще. У Лисичанську, Сєвєродонецьку та інших містах житловий фонд залишився без опалення, подекуди вікна квартир досі без скла, а плівка вже не рятує.

В багатоповерхівках пошкоджені дахи. Або повністю відсутні – іх розібрали підрядники з росії. Хотіли відремонтувати, але ще в вересні зникли в відомому напрямку.

Місцеві жаліються, що наразі неможливо навіть наповнити газові балони – на заправках людям відмовляють.

Раніше відомий блогер показав, як зараз виглядає Сєвєродонецьк.