Де взяти гроші, якщо я без роботи чи ВПО — 7 способів економії та доходу

Українці зіткнулися з одним із найскладніших та переломних моментів за всю історію країни. Попри успіхи на полі бою економічний фронт не можна назвати стабільним. Багато хто втратив роботу або має непостійний заробіток, і поки що не може відновити свій фінансовий добробут. Інфляція штурмує двозначні показники, і, як не дивно, у багатьох країнах світу ціни зростають швидше, ніж в Україні, де триває повномасштабна війна. За даними Держстату, інфляція в Україні у вересні порівняно із серпнем становила 1,9%. За дев'ять місяців війни показник підірвався до 21,8%. За прогнозами НБУ, до кінця цього року показник зросте до 31%.

Ціни зростають, але зарплати не зростають. Втім, сьогодні українцям не може не подавати надію наявність роботи як такої, оскільки понад 30% населення залишилось непрацевлаштованими. Ми підібрали кілька опцій, які допоможуть відновити джерело доходу або як мінімум знизити фінансове навантаження: від здачі приміщення до вигідних кредитів на картку.

Як отримати гроші тим, хто не має роботи?

Оренда кімнати

Якщо у вас є приватна власність у вигляді квартири з 2+ кімнатами або будинок з вільними приміщеннями, знайдіть квартирантів. На цей час багато хто знаходиться в пошуках саме недорогого житла, найчастіше без вишукувань. На жаль, багато українців втратили не лише дохід, а й житло. Таким чином, ставши внутрішньо переміщеними особами, їм необхідно жити десь. Також деякі студенти або незаможні молоді громадяни потребують недорогого житла. Вони не можуть дозволити собі цілу квартиру, але орендувати кімнату в їхніх силах.

Займіться онлайн-викладанням

Навчання для школярів та студентів ніхто не скасовував, наближаються контрольні, іспити тощо. Учням досі потрібні додаткові знання, щоб підтягнути предмети. Якщо ви в минулому вчитель або добре знаєтеся на тій сфері, якої можна навчити, спробуйте себе в ролі репетитора і проводьте онлайн-заняття.

Опануйте фриланс

Проходили до або під час війни курси з диджитал-маркетингу або вмієте ретушувати фото? Зараз той момент, коли потрібно навчитися застосовувати свою навичку. Сформуйте портфоліо, створіть резюме, зареєструйтесь на різних біржах фрилансу — наприклад, на UpWork та беріться до заробітку.

Зверніться до МФО за мікрокредитом

Якщо у вас є хоча б мінімальне джерело доходу, але наразі у вас немає можливості сплатити базові потреби, кредит онлайн на карту — оптимальний варіант. Ви зможете отримати гроші, де б не знаходились у межах України на свою банківську картку. Один із лідерів ринку — компанія CreditPlus, пропонує вигідну послугу - позика онлайн під 0,01%. Це дозволить вам повернути гроші практично без переплат.

Продайте непотрібне

Те, що припадає пилом у вашій шафі, може бути скарбом для когось. Розмістіть оголошення про продаж непотрібної техніки, речей, приладів тощо. Це можна зробити як на платформах для продажу товарів, так і в соцмережах.

Монетизуйте хобі чи вміння

Вмієте шити, в'язати, малювати, писати, лагодити? Навички — це чудовий внесок у власне фінансування. Достатньо прокачати свої соцмережі, і у вас з'являться перші покупці чи замовники.

Отримайте статус ВПО

Якщо через війну вам довелося залишити будинок, але ви ще не подали заявку на отримання ВПО, настав час вантажити програму «Дія». Усього за кілька хвилин ви зможете легко оформитися як внутрішньо переміщена особа та отримувати щомісячні виплати залежно від локації, яку вам довелося залишити.

Чи надають МФО кредити переселенцям?

Будь-який громадянин України, якому виповнилося 18 років, має право отримати мікрозайм. Усе, що потрібно для подання заявки — гаджет з камерою, власна платіжна картка, ІПН та паспорт.

Як взяти позику онлайн у МФО?

  • Перейти на сайт обраної компанії та вибрати суму та термін.
  • Заповнити реєстраційну анкету та надіслати запит.
  • Зачекати на рішення, і у разі схвалення підписати договір кредитування (він прийде на вказану при реєстрації електронну пошту).
  • Отримати переказ на картку та користуватися грошима на власний розсуд.