Двох псевдополіцейських з Луганщини притягнуть до суду

Двох псевдополіцейських з Луганщини притягнуть до суду

Судитимуть двох колаборантів, які вступили до окупаційної «поліції» на Луганщині.

Про це повідомила пресслужба 3 управління ГУ СБУ в Донецькій та Луганській областях.

Слідчі СБУ завершили досудове розслідування стосовно ще двох колаборантів, які пішли на службу до окупаційної «поліції» на тимчасово захопленій території Луганщини.

 42-річний мешканець Рубіжного та 39-річний житель Сватівського району Луганської області сприйняли російську окупацію як можливість отримати «пристойну» роботу.

Чоловіки, які раніше не мали стосунку до правоохоронної системи, погодились на пропозицію окупантів працевлаштуватись у створеній ними «силовій» структурі.

Влітку цього року обидва фігуранти принесли присягу на вірність «народу лнр». Один отримав рядову посаду в «Сватовском РОВД МВД лнр». Другий став «командиром взвода изолятора временного содержания Троицкого РОВД МВД лнр».

Правопорушникам повідомлено про підозру за ч. 7 ст. 111-1 Кримінального кодексу України (колабораційна діяльність).

Слідством СБУ зібрано достатню доказову базу протиправних дій. Під процесуальним керівництвом Луганської обласної прокуратури досудове розслідування завершено, обвинувальні матеріли скеровано до Синельниківського та Павлоградського міськрайонних судів Дніпропетровської області.

Пособникам ворога загрожує до 15 років ув’язнення з позбавленням права обіймати певні посади або займатися певною діяльністю строком до 15 років з можливою конфіскацією майна.

Раніше повідомлялось, що псевдоначальнику з Луганщини «світить» 10 років ув’язнення.