Трьом зрадникам з Луганщини повідомили про підозру

Трьом зрадникам з Луганщини повідомили про підозру

Обрали свою долю разом з посадами: ще трьом колаборантам на Луганщині повідомлено про підозри.

Про це повідомляє пресслужба 3 управління ГУ СБУ в Донецькій та Луганській областях.

Триває робота оперативників та слідчих СБ щодо документування дій осіб, які заради «посад» в окупаційних органах влади пішли на співпрацю з ворогом і заплямували себе зрадництвом.

Так, слідством встановлено, що колишній начальник відділу містобудування, архітектури, житлово-комунального господарства та будівництва Щастинської РДА добровільно працевлаштувався в органі окупаційної влади. У минулому 64-річний чоловік був головним архітектором міста Луганська. Тепер він «начальник відділу благоустрою адміністрації м. Щастя лнр».

Підозрюваний в колобораціонізмі

Мешканець Рубіжного надав згоду на отримання від ворога крісла «начальника відділу землекористування, архітектури і містобудування адміністрації міста Рубіжне лнр». До війни чоловік обіймав у Рубіжанській міській раді подібну посаду.

Колишнього директора селищного клубу в Марківці окупанти призначили «начальником відділу культури, молоді та спорту адміністрації Марківського району лнр». І він, за даними слідства, був не проти.

Підозрюваний в колабораціонізмі

Наступним етапом «кар’єри» ворожих посіпак стане лава підсудних і тюремний термін. Деокупація близько.

Правопорушникам вже повідомлено про підозру в калабораційній діяльності за ч. 5 ст. 111-1 Кримінального кодексу України.

Продовжуються слідчі заходи під процесуальним керівництвом Луганської обласної прокуратури.

За добровільне зайняття громадянином України посади, пов’язаної з виконанням організаційно-розпорядчих або адміністративно-господарчих функцій, у незаконних органах влади, створених на тимчасово окупованих територіях, закон передбачає покарання – до 10 років ув’язнення з позбавленням права від 10 до 15 років обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю, з можливою конфіскаціює майна.

Заступнику прокурора з "лнр" загрожує 15 років тюрми.