Військові рф арештували сєвєродончанина

Військові рф арештували сєвєродончанина

Поліцейські Луганщини отримали повідомлення про незаконне позбавлення волі невідомими особами у військовій формі рф мешканця Сєвєродонецького району.

Про це повідомила пресслужба ГУ Нацполіції Луганщини.

Загалом, протягом минулої доби, 3 листопада, поліцією Луганської області зареєстровано 24 повідомлення про злочини та події.

Серед них 7 повідомлень про знищення та пошкодження, внаслідок обстрілів окупаційними військами рф, квартир та будинку у містах Сєвєродонецьк, Попасна, Лисичанськ та Рубіжне. У Сєвєродонецьку зруйновано крамницю та пошкоджено гараж. А в м. Рубіжне була знищена будівля підприємства. За даними фактами відкриті кримінальні провадження за ст. 438 КК України (Порушення законів та звичаїв війни).

Відкрито 4 кримінальні провадження за ст. 289 КК України (Незаконне заволодіння транспортним засобом). Невідомі незаконно заволоділи легковими та вантажним автомобілем, які знаходились у містах Лисичанськ та Сєвєродонецьк. А в смт Новоайдар легковим автомобілем незаконно заволоділи військові рф.

Поліцейські виявили 16 осіб, які підозрюються у причетності до незаконних збройних формувань та які співпрацюють з російськими окупаційними військами. За даним фактом відкриті кримінальні провадження за ст. 260 КК України (Створення не передбачених законом воєнізованих або збройних формувань).

Надійшли два повідомлення за фактами мародерства. Невідомі особи скоїли крадіжку майна з будинків у м. Лисичанськ і Кремінна та квартири у м. Сєвєродонецьк.

Відкрито кримінальне провадження за фактом шахрайства. Заявник повідомив, що в мережі інтернет знайшов оголошення про продаж товару. Після чого чоловік зв’язався з продавцем та домовився про придбання вказаного товару за передплатою та перерахував грошові кошти. Після чого йому заблокували доступ до сайту. На теперішній час заявник товар не отримав грошові кошти йому не повернуто. За даним фактом відкрито кримінальне провадження за ст. 190 КК України (Шахрайство).

Раніше повідомлялось, що окупанти вирішили “відновити” 4 будинки на Луганщині з понад 3 тисячі зруйнованих.