Загинув науковець, підприємець, розробник Андрій Жидков

Загинув науковець, підприємець, розробник Андрій Жидков

Сьогодні загинув луганчанин та сєвєродончанин, як він себе називав, Андрій Жидков.

Інформацію підтвердила родина Андрія, а згодом і Луганська ОДА.

Він був відомим науковцем, підприємцем, розробником.

«Сьогодні зранку. Накрили ворожі «гради». Науковець, підприємець, розробник…ВОЇН
Луганчанин. Сєвєродончанин. 24 лютого його життя докорінно змінилося. Це був усвідомлений вибір. Абсолютно цивільна людина вступила до лав ЗСУ, щоб захищати рідну землю…Робив це відчайдушно. Був сміливою та гідною людиною, яку любили й поважали побратими та всі, хто знав. Мужній воїн, справжній Герой – приклад для всіх нас…Слава Андрію…Світла пам‘ять…Співчуття рідним та близьким», - написав очільник Луганської ОДА Сергій Гайдай.

Сьогодні багато сєвєродончан присвятили слова подяки Андрію.

«Дякую Андрію, тіки вчора забрали у Львові для тебе авто...R.I.P.
Чесний, незручний, принциповий», - написав директор Департаменту міжнародної технічної допомоги, інноваційного розвитку та зовнішніх зносин Денис Денищенко.

Андрій – двічі переселенець. Після повномасштабного вторгнення росії пішов добровільно воювати. Хоча за станом здоров’я міг цього не робити. Це був свідомий вибір людини, яка не могла інакше.

«Я не служив раніше, за станом здоров’я непридатний до військової служби, був знятий з обліку. Але ж не боги горшки ліплять, та й автомат – то доволі проста штука», - казав Андрій в інтерв’ю «Сєвєродонецьк онлайн».

Про це він часто писав і у себе в соцмережах.

«8 років. Приблизно 15 % життя. Причому це не життя від 1 до 8, коли від тебе мало що залежить. Прийшло чітке розуміння того, що речі, гроші та посада вартують дуже мало. Що жити треба тут і зараз, бо чекати коли "повернемося/налагодиться/прийдуть кращі часи" можна нескінченно. Прийшло розуміння, що при всьому тому, що ти не вмієш, не знаєш, не дуже хочеш, треба робити, бо часто просто більш нікого нема. Ще раз дякую всім, хто був поряд. В мене тепер два рідних міста. Обидва окуповано. Домовитися з руzzнею неможна. Будемо воювати», - написав він у вересні.

В нього залишилися мати та сестра.

Підтримати родину можна наступним чином: 5457082237408278
Картка Ольга Жидкова

Наша редакція висловлює співчуття родині і  подяку Герою. Вічна пам'ять.