У Сєвєродонецьку окупанти вкрали з банку 18 мільйонів гривень

У Сєвєродонецьку окупанти вкрали з банку 18 мільйонів гривень

Зареєстровано повідомлення за фактом мародерства в Сєвєродонецьку.

Про це повідомляє обласна поліція.

У Сєвєродонецьку невідомі особи незаконно проникли до приміщення одного з банків та вкрали значну суму грошей в іноземних валют та понад 18 мільйонів гривень.

Також зареєстровано інформацію про те, що у Старобільському районі невідомі у військовій формі рф незаконно позбавили волі жінку.

За даним фактом відкрито кримінальне провадження за ст. 438 КК України «Порушення законів та звичаїв війни». Вживаються заходи щодо встановлення місцезнаходження зниклої.

Протягом минулої доби, 7 листопада, поліцейські опрацювали 34 повідомлення про злочини та події.

Зокрема слідчі розпочали 15 кримінальних проваджень за ст. 438 КК України «Порушення законів та звичаїв війни», за фактом руйнування квартир та будинків, внаслідок обстрілів окупаційними військами рф міст Сєвєродонецьк, Рубіжне та Попасна.

Поліцейські зареєстрували факт незаконного заволодіння легковим автомобілем у Сєвєродонецьку. Інформація за даним фактом внесена до ЄРДР за ст. ст. 289 КК України (Незаконне заволодіння транспортним засобом).

Зареєстровано заяву про те, що представники російських окупаційних військ захопили будівлю, заволоділи майном і документацією однієї з нотаріальних контор у Кремінній.

Крім цього, до поліції надійшло два повідомлення громадян, які стали жертвами шахраїв.

Зокрема, мешканка Рубіжного в месенджері Telegram знайшла інформацію про обмін коштів онлайн @OBMENNN_RU_UA та з метою обміну грошей здійснила перерахунок 5 тис грн на банківську картку, номер якої надав невідомий. Після перерахунку, невідомий перестав виходити на зв’язок та обмін грошових коштів не було здійснено.

Мешканка смт Троїцьке, яка наразі тимчасово мешкає за кордоном, повідомила, що її особисту сторінку в мережі Instagram зламали невідомі та розмістили неправдиву інформацію про отримання її донькою опіків та проведення операції, на що збирали кошти.

За даними фактами відкриті кримінальні провадження за ст. 190 КК України «Шахрайства».

Оперативники встановлюють місцезнаходження 5 громадян, з якими рідні втратили зв'язок.

Нагадаємо, прокуратура розслідує екологічні злочини окупантів.