Засудили колишнього охоронця Плотницького

Засудили колишнього охоронця плотницького

Тюремний термін отримав російський бойовик – колишній охоронець Плотницького.

Про це повідомила пресслужба 3 управління ГУ СБУ в Донецькій та Луганській областях.

За матеріалами слідства СБУ судовий вирок отримав громадянин рф, командир відділення російської ПВК «Север», а у минулому – особистий охоронець ватажка угруповання «лнр» Плотницького.

За отриманими даними, у липні 2015 року 29-річний колишній вчитель фізкультури з Воронезької області прибув до тимчасово окупованої території Луганської області у пошуках високих заробітків. Він поступив на службу до так зв. «службы правительственной безопасности мвд лнр». Ця незаконна воєнізована структура була створена для забезпечення особистої охорони ватажків угруповання «лнр» та членів їхніх сімей.

У Луганську у складі групи з 20 осіб «ніс службу» з охорони так зв. «глави лнр» Плотницького. Невдовзі, зрозумівши, що його надурили із заробітною платнею, він вирішив шукати іншу високооплачувану роботу у російських приватних військових компаніях.

Служив за контрактом у розвідувальній роті ПВК «Вагнер». Потім змінив три приватні військові компанії, які після початку путінської Z-операції воювали у Луганській та Донецькій областях. ПВК «Север» стала для нього останньою.

24 серпня цього року у боях у Слов’янському районі на Донеччині бойовик зазнав поранень і потрапив у полон до українських військових.

Він надав слідчим СБУ докладні свічення про свій «бойовий шлях», «колег», командирів, дислокацію та склад підрозділів тощо.

Жовтневий районний суд Дніпропетровської області визнав його винним у вчиненні злочинів, передбачених двома статтями Кримінального кодексу України: ч. 2 ст. 110 (посягання на територіальну цілісність і недоторканість України); ч. 2 ст. 260 (участь у незаконних збройних формуваннях).

Його засуджено до 6,5 років позбавлення волі. 

Раніше повідомлялось, що «командира танка» так званої «народної міліції «лнр» засудили на 13 років за ґратами.