Більше тисячі ВПО Луганщини отримали допомогу в гумштабах, а в Черкасах запрацював Центр надання соцпослуг

Більше тисячі ВПО Луганщини отримали допомогу в гумштабах, а в Черкасах запрацював Центр надання соцпослуг

Більше 1000 переселенців з Луганщини на цьому тижні отримали допомогу у штабах Гірської громади.

Про це повідомляє Луганська ОДА.

Відвідувачам Полтавського штабу надані продукти харчування, одяг, дитячі підгузки та набори для облаштування побуту в рамках співпраці Гірської міської військово-цивільної адміністрації з гуманітарним центром Проліска-Полтава, за підтримки Агентства ООН у справах біженців в Україні.

Жителі Луганщини на Полтавщині мали змогу отримати й консультації від юристів системи безоплатної правової допомоги та ВБФ «Горєніє».

У Хмельницькому та Корсунь-Шевченківському штабах ВПО з Луганщини продовжили отримували допомогу у вигляді юридичних та соціальних консультацій, продуктів, одягу та дитячих засобів гігієни.

У Богданівці надавалися різноманітні консультації із загальних та соціальних питань, а також відбувся психологічний тренінг, проведений неурядовою організацією «Польська гуманітарна акція».

Тим часом у Черкасах працює переміщений з Попасної Центр надання соціальних послуг
Працівники КЗ «Центр надання соціальних послуг» проводять соціальну роботу та надають послуги внутрішньо переміщеним особам з Луганської області, які перебувають у складних життєвих обставинах.

центр надання соцпослуг

Цей заклад релокований в Черкаси та надає такі соціальні послуги: соціальна адаптація ВПО, консультування та інформування населення про перелік, обсяг і зміст соціальних послуг, умови та порядок їх отримання, надання допомоги при заповненні онлайн форми для отримання гуманітарної допомоги засобами АТ «Укрпошта» та для отримання допомоги безпосередньо в місцях видачі, а також надання інформаційної допомоги ВПО у розв’язанні їх соціально-побутових проблем.

Комунальний заклад взаємодіє з іншими суб’єктами системи надання соціальних послуг, а також з установами, закладами, громадськими організаціями та волонтерами.

Нагадаємо, за тиждень понад 700 переселенців отримали допомогу в гумштабах Гірської громади.