На Луганщині окупаційному «військовому комісару» загрожує до 12 років за ґратами

На Луганщині окупаційному «військовому комісару» загрожує до 12 років за ґратами

Прокурори Луганської обласної прокуратури завершили досудове розслідування та направили до Павлоградського міськрайонного суду Дніпропетровської області обвинувальний акт стосовно «військового комісара» так званої «лнр» за фактом посягання на територіальну цілісність і недоторканність України, участі у діяльності не передбачених законом збройних формуваннях і порушенні законів та звичаїв війни (ч. 2 ст. 110, ч. 2 ст. 260, ч. 1 ст. 438 КК України).

Про це повідомляє пресслужба Луганської обласної прокуратури.

Слідство встановило, що з жовтня 2021 року по теперішній час 50-річний чоловік перебуває на посаді «військового комісара» так званого «військового комісаріату «лнр».

На цій посаді обвинувачений примушує осіб служити в «Народній міліції лнр», а також систематично віддає накази щодо здійснення постановки їх на військовий облік, проведенні військових зборів, зарахування до так званого «резерву Народної міліції лнр», проведення загальної мобілізації на території псевдореспубліки та примусового проходження військової служби громадян України в рядах так званої «лнр» на боці окупаційних військ рф.

Такі дії є порушенням норм міжнародного гуманітарного права, а також конституційних прав та свобод громадян України.

Санкції статей передбачають покарання у вигляді позбавлення волі до 12 років з конфіскацією майна.

Досудове розслідування у кримінальному провадженні здійснювали слідчі 3 управління ГУ СБУ в Донецькій та Луганській областях.

Як повідомлялось, тюремний термін отримав російський бойовик – колишній охоронець Плотницького.