Бойовика окупаційної армії засудили до 10 років тюрми

Бойовика окупаційної армії засудили до 10 років тюрми

10 років за ґратами проведе бойовик так зв. «2 АК» російських окупаційних військ, який брав участь у збройній агресії рф проти України.

Про це повідомила пресслужба 3 управління ГУ СБУ в Донецькій та Луганській областях.

Бійці ЗСУ захопили його у полон у вересні 2022 р.

Досудовим розслідуванням встановлено, що мешканець тимчасово окупованого Алчевська вступив до лав російських НЗФ у 2019 році. У якості навідника рік прослужив у так званій «2 ОМСБр» російсько-терористичних військ. Виїжджав на лінію бойового зіткнення, брав участь в обстрілах позицій українських військ.

Після початку широкомасштабного вторгнення рф його знов було мобілізовано, і в серпні він вже воював на передовій – у районі Бахмута.

Під час запеклих боїв неподалік населеного пункту Спірне бойовик потрапив у полон.
Він надав слідчим СБУ свідчення щодо своїх командирів, озброєння, переміщення та дислокації російських військ тощо.

Досудове розслідування у кримінальному провадженні здійснювалося слідчими ГУ СБУ в Донецькій та Луганській областях під процесуальним керівництвом Луганської обласної прокуратури.

Петропавлівський районний суд Дніпропетровської області визнав його винним у вчиненні злочинів, передбачених ч. 2 ст. 110 та ч. 2 ст. 260 Кримінального кодексу України – у посяганні на територіальну цілісність і недоторканість України та в участі у не передбачених законом збройних формуваннях.

Правопорушника засуджено до 10 років позбавлення волі.

Раніше повідомлялось, що служба безпеки затримала помічника «міністра мвд лнр», який захоплював будівлю луганського управління СБУ.