Судитимуть начальника кримінальної поліції з Луганщини

Судитимуть начальника кримінальної поліції з Луганщини

Начальника кримінальної поліції з Луганщини судитимуть за отримання хабаря за повернення речових доказів.

Про це повідомляє пресслужба Луганської обласної прокуратури. 

Прокурори Луганської обласної прокуратури направили до Новомосковського міськрайонного суду Дніпропетровської області обвинувальний акт стосовно начальника відділу кримінальної поліції одного з районних управлінь поліції в Луганській області за одержання неправомірної вигоди (ч. 3 ст. 368 КК України).

За даними слідства, в кінці квітня 2022 року 45-річний чоловік, начальник відділу кримінальної поліції в Луганській області, вилучив у м. Сєвєродонецьк майно, яке раніше було викрадено невстановленими особами у місцевого мешканця.

За повернення знайденого посадова особа зажадала від власника «винагороду» в розмірі 30 тис. грн. Використовуючи своє службове становище, обвинувачений всіляко перешкоджав поверненню майна законними способами.

Начальника кримінальної поліції з Луганщини судитимуть за отримання хабаря за повернення речових доказів.

Правоохоронці вилучили грошові кошти у одного з посередників, а самого фігуранта затримали у м. Бахмут Донецької області.

Досудове розслідування у кримінальному провадженні здійснюють слідчі ТУ ДБР, розташованого у м. Краматорську.

За протиправні дії обвинуваченому загрожує позбавлення волі на строк до десяти років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років, з конфіскацією майна.

Раніше повідомлялось, що командиру підрозділу окупаційної армії, який брав участь у боях поблизу Сєвєродонецька і Лисичанська, повідомили про підозру.