Судитимуть чиновників-колаборантів з Луганщини

Судитимуть чиновників-колаборантів з Луганщини

Слідчі СБУ завершили досудове розслідування у справах чиновників-колаборантів, які працюють у незаконно створених російськими загарбниками «структурах влади» і допомагають їм утверджувати окупаційний режим на захоплених територіях Луганщини.

Про це повідомила пресслужба 3 управління ГУ СБУ в Донецькій та Луганській областях.

Зібрано доказову базу щодо протиправної діяльності 61-річного депутата Старобільської районної ради від забороненої нині «ОПЗЖ», колишнього голови Кам’янської сільради. Чиновник від початку російської окупації став на бік ворога й очолив «відділ забезпечення життєдіяльності с.Кам’янка адміністрації Новопсковського раойну лнр».

Також доведено колабораційну діяльність 35-річної мешканки селища Троїцьке. Після окупації Сватівського району рашистами жінка працевлаштувалася на посаду «заступника начальника управління праці та соціального захисту населення адміністрації Троїцького району лнр». Наразі вона працює у незаконному органі влади, створеному на території Сватівського району Луганської області, імітуючи існування соціального захисту в умовах окупації.

Досудове розслідування здійснював слідчий підрозділ ГУ СБУ в Донецькій та Луганській областях під процесуальним керівництвом Луганської обласної прокуратури.

Обвинувальні матеріали щодо цих осіб скеровано до Васильківського районного та Синельніківського міськрайонного судів Дніпропетровської області.

Пособникам ворога загрожує до 10 років ув’язнення, заборона обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю протягом 15 років та конфіскація майна. 

Раніше повідомлялось, що СБУ викрила ворожого інтернет-агітатора, який виправдовував російську агресію в мережі.