На Луганщині окупанти поранили чоловіка, а іншого позбавили волі

На Луганщині окупанти поранили чоловіка, а іншого позбавили волі

Поліцейські Луганської області зареєстрували повідомлення про поранення мешканця с. Невське внаслідок обстрілу військовими рф. Також надійшло повідомлення про те, що представники окупаційних військ рф незаконно позбавили волі мешканця одного з селищ області.

Про це повідомляє обласна поліція.

Також до поліції  надійшла інформація про те, що троє громадян знаходяться в полоні збройних формувань рф.

До того ж, надійшло 7 повідомлень про руйнування внаслідок обстрілів з боку окупаційних військ рф 4 приватних домоволодінь в с. Невське та будинок у с. Тошківка, цеху та обладнання у с. Діброва, магазину в торгівельному центрі у Лисичанську.

За вказаними фактами слідчі розпочали кримінальні провадження за ст. 438 КК України (Порушення законів та звичаїв війни).

Поліцейські зареєстрували інформацію про те, що з домоволодіння у с. Невське невідомі особи викрали мисливську рушницю та набої до неї, більше 2 тон бензину та незаконно заволоділи легковим автомобілем.

Поліцейські виявили 17 осіб, які підозрюються у причетності до нзф та співпрацюють з російськими окупаційними військами. Також виявили 2 осіб, які причетні до незаконної діяльності не передбачених законом збройних та воєнізованих формувань, створених на тимчасово окупованій території Луганської та Донецької областей.

За даними фактами відкрили кримінальні провадження за ст. 260 КК України (Створення не передбачених законом воєнізованих або збройних формувань).

Слідчі відкрили два кримінальних провадження за ст. 341 КК України (Захоплення державних або громадських будівель чи споруд) за фактом захоплення представниками незаконних збройних формувань самопрорголошеної «лнр» приміщень й автомобілей будинку дитини та території і приміщення гуртожитку коледжу.

Зареєстрували 18 повідомлень про те, що у містах Сєвєродонецьк, Лисичанськ, Рубіжне, Новодружеськ та Старобільськ невідомі особи незаконно заволоділи легковими, вантажними автомобілями та мотоциклами.

За даними фактами слідчі відкрили кримінальні провадження за ст. 289 КУ України «Незаконне заволодіння транспортним засобом».

Надійшло повідомлення про те, що невідомі особи з гаражу в селище Метьолкіне викрали автомобільний причеп.

Також до поліції Луганщини звернулись дві громадянки, які стали жертвою шахраїв. 42-річна мешканка Рубіжного перевела невідомому 1 тис грн., щоб обміняти гривні на рублі, але гроші не отримала, а у мешканки смт Мілове під приводом надання роботи невідома заволоділа 284 грн.

Оперативники встановлюють місцезнаходження 19 громадян з якими близькі втратили зв’язок.

Усього минулої доби, 29 листопада, поліцейські Луганської області опрацювали 63 повідомлення громадян.

Як повідомлялось, судитимуть чиновників-колаборантів з Луганщини