Зеленський передав Байдену відзнаку від захисника Бахмута

Зеленський передав Байдену відзнаку від захисника Бахмута

Президент України Володимир Зеленський передав бойову нагороду від захисника Бахмута президенту США Джо Байдену.

Про це повідомив Генштаб ЗСУ.

“Передав американському колезі відзнаку «Хрест бойових заслуг» від українського військового – командира батареї HIMARS. Під час нашої зустрічі у Бахмуті він попросив передати його нагороду Джозефу Байдену на знак вдячності за неоціненну підтримку України і той внесок, який зробили Сполучені Штати у посилення української обороноздатності”, - сказав Володимир Зеленський.

Під час брифінгу у Вашингтоні президенти України та США заявили про подальше співробітництво та подальший санкційний та юридичний тиск на державу-терориста.

«Росія має відповідати за все те, що робить проти нашої держави, проти наших людей, проти всієї Європи та вільного світу», – наголосив Володимир Зеленський.

Він також відзначив важливість лідерства США у реалізації української формули миру.

«Ми пропонуємо дуже конкретні пункти й те, що Америка може зробити, щоб допомогти їх виконати. Ми пропонуємо Global Peace Formula Summit, і я вдячний нашим американським союзникам за те, що вони нас чують і відчувають так само, як і ми, наскільки важливо зберігати ініціативу й шукати, як відновити територіальну цілісність України та міжнародний порядок», – зазначив Володимир Зеленський.

Зі свого боку Президент США зауважив, що візит Володимира Зеленського до Вашингтона саме зараз є важливим для того, щоб американський народ і весь світ почули з перших вуст про допомогу й підтримку, необхідну Україні у 2023 році.

«300 днів неспровокованого, несправедливого широкомасштабного нападу на народ України. 300 днів народ України показує Росії та всьому світові стійкість і незламність у боротьбі за свою країну. Скажу всім людям, усьому народу України: ви продемонстрували свою рішучість і впевненість перед імперіалістичними апетитами країни, яка вважала, що зможе вас завоювати, і їй це не вдалося. Ви вистояли й ведете боротьбу», – констатував Джозеф Байден.

Він зазначив, що з моменту вторгнення Росії США та інші країни стали на підтримку України шляхом запровадження санкцій та надання допомоги, зокрема гуманітарної, військової та фінансової. Президент США запевнив, що ця підтримка триватиме.

Серед іншого, Джозеф Байден наголосив, що Сполучені Штати й союзники усвідомлюють важливість допомоги Україні у відбудові енергетичної інфраструктури, пошкодженої внаслідок атак Росії.

 

Раніше повідомлялось, що президент Зеленський нагородив захисників Бахмута на передовій.