Відомий репер створив пісню та відео про Луганськ

Відомий репер створив пісню та відео про Луганськ

Команда Ukraїner та репер Freel, Андрій Шалімов, в рамках проєкту «Хоробрі міста» випустили спільні відео та пісню Луганськ.

Про це "Сєвєродонецьк онлайн" повідомили у  пресслужбі команди.

Freel написав композицію, базуючись на свідченнях друзів, які були змушені покинути Луганськ, та місцевих експертів, з якими працює Ukraїner. За словами музиканта, у нього склалося враження, що Луганськ чимось схожий на його рідне місто Черкаси: обласний центр, однак невелике, затишне зелене місто. У пісні він згадує відомі луганські абрикоси, ріку Вільхівку, футбольний клуб «Зоря» та стадіон «Авангард».

«Я знаю про людину, яка принципово весь цей час розмовляє у Луганську українською, тримає під матрацом прапор, що чекає дня деокупації. Ця пісня, у тому числі, про цю людину. А ще про мою подругу, яка тікала з Луганська під обстрілами з мінімальним набором речей і чотирма котами. Їх голоси звучать у цій пісні. Цією композицією я хочу дати однозначний сигнал: Луганськ буде деокуповано і «ми окупантів звідси повимітаєм мітлами», — коментує музикант.

Це не перший трек музиканта на тему війни. Раніше він випускав пісні «Сил нема», «Спалах» та «Коли закінчаться війни».

Для Ukraїner трек стане завершальним десятим відео цього року. За пів року команда випустила відео на підтримку жителів Нової Каховки, Бердянська, Мелітополя, Херсона, Маріуполя, Старобільська, Скадовська, Сєвєродонеьцка, Донецька і Луганська. Вже з січня команда готується до продовження серії — це будуть відео про міста Криму.

«Для команди Ukraїner співпраця з музикантами у такому форматі — це перший досвід, і ми дуже задоволені та натхненні результатами проєкту. Особисто для мене, цінність проєкту знайшла свій сильний відгук, коли ми отримали два важливі коментарі серед усіх тих, хто писав нам. Першим був від бійця «Азову» Ореста, який захищав Маріуполь. Він сказав, що пісня «Маріуполь», яку створила з нами Alyona Alyona, була першою піснею, прослуханою ним після полону, і вона розчулила його до сліз. Другий коментар ми отримали від партизанів «Жовтої стрічки» з Херсону про те, як сильно підтримувала їх пісня Паліндрома про Херсон всі ці місяці. Загалом слова Паліндрома стали пророчими. Це неймовірна сила. Дякую всій команді за нашу роботу», — коментує продюсерка проєкту Христина Кулаковська.

Проєкт «Хоробрі міста, що чинять опір» створений за допомогою експертів з кожного міста та регіону, перелік яких публікується разом з кожним новим відео.

Ukraїner — це спільнота та організація, що з 2016 року досліджує Україну та український контекст, розповідає історії самим українцям, а також транслює їх у світ, перекладаючи десятками мов.

Як повідомлялось, сєвєродонецька співачка Omelta нещодавно випустила дебютний альбом під назвою “2022”. Це симбіоз переживань, почуттів, емоцій, які принесло повномасштабне вторгнення Росії в Україну. Для дівчини це вже другий етап війни у житті. Цього разу вона постукала в її двері в Києві, з якого довелося поїхати на довгий час.