Судитимуть очільника окупаційної «поліції» Старобільщини

Судитимуть очільника окупаційної «поліції» Старобільщини

За матеріалами СБУ судитимуть очільника окупаційної «поліції» Старобільського району Луганщини.

Про це повідомила пресслужба 3 управління ГУ СБУ в Донецькій та Луганській областях.

Слідчі СБУ завершили досудове розслідування у кримінальному провадженні щодо призначеного російськими окупантами так зв. «т.в.о. начальника Старобільського районного відділу внутрішніх справ мвс лнр».

Встановлено, що цей черговий російський ставленик, привезений загарбниками із ОРЛО, приступив до роботи в тимчасово окупованому Старобільську у червні цього року.

45-річний луганчанин має значний досвід обслуговування окупаційного режиму. Раніше працював «заступником міністра», «начальником управління карного розшуку МВС лнр».

Тепер він сприяє підтриманню на тимчасово захопленій рф Старобільщині окупаційного «порядку», придушує будь-які прояви спротиву або невдоволення з боку місцевих мешканців.
Правопорушник отримав повідомлення про підозру у добровільному занятті посад у незаконному правоохоронному органі, створеному на тимчасово окупованій території (ч.7 ст. 111-1 Кримінального кодексу України).

Наразі обвинувальні матеріали скеровано до Синельниківського міськрайонного суду Дніпропетровської області.

Досудове розслідування здійснювали слідчі ГУ СБУ в Донецькій та Луганській областях під процесуальним керівництвом Луганської обласної прокуратури.

За добровільне зайняття посад у незаконних правоохоронних органах, створених на тимчасово окупованій території, правопорушнику загрожує до 15 років позбавлення волі, від 10 до 15 років позбавлення права обіймати певні посади та конфіскація майна. 

Раніше повідомлялось, що організовану групу на Луганщині судитимуть за державну зраду.