Судитимуть колаборантку з Сєвєродонецька

Судитимуть колаборантку з Сєвєродонецька

Сєвєродончанка отримала керівну посаду в "окупаційній адміністрації".

Про це повідомила пресслужба 3 управління ГУ СБУ в Донецькій та Луганській областях.

Колишня очільниця невеликого відділу в Сєвєродонецькій ВЦА сприйняла російське вторгнення як шанс для кар’єрного стрибка. В умовах воєнного стану вона перейшла на бік ворога і обійняла керівну посаду в окупаційній адміністрації, створеній загарбниками в Сєвєродонецьку.

Досудовим розслідуванням встановлено, що чиновниця добровільно погодилась на призначення її так зв. «заступником голови Сєвєродонецької адміністрації лнр».

Слідчі ГУ СБУ в Донецькій та Луганській областях під процесуальним керівництвом Спеціалізованої прокуратури у військовій та оборонній сферах об’єднаних сил завершили досудове розслідування щодо зловмисниці. Обвинувальні матеріли скеровано до Новомосковського районного суду Дніпропетровської області.  

За добровільне зайняття громадянином України посади, пов’язаної з виконанням організаційно-розпорядчих або адміністративно-господарчих функцій, у незаконних органах влади, створених на тимчасово окупованих територіях, закон передбачає покарання – до 10 років ув’язнення з позбавленням права від 10 до 15 років обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю, з можливою конфіскацією майна.

Раніше повідомлялось, що інженер зі сходу України наводив ракети на стратегічні підприємства України.