«Начальнику відділу економіки» адміністрації окупантів загрожує 10 років тюрми

«Начальнику відділу економіки» адміністрації окупантів загрожує 10 років тюрми

За процесуального керівництва Луганської обласної прокуратури повідомлено про підозру мешканцю Щастинського району, який підтримав окупаційний режим країни-агресора.

Про це повідомляє пресслужба Луганської обласної прокуратури.

Слідство встановило, що до початку російської збройної агресії 24-річний чоловік працював головним спеціалістом фінансового відділу Біловодської селищної ради. Після захоплення території Луганщини почав співпрацювати з окупаційною владою рф.

У серпні 2022 року підозрюваного призначено керувати «відділом економіки» у так званій «адміністрації Біловодського району лнр». Він сприяв передачі загарбникам наявних у громаді коштів для фінансування окупаційного «органу влади».

Незаконно створена «адміністрація» псевдореспубліки діє на території тимчасово окупованого Біловодська на Старобільщині. У ній фігурант виконує організаційно-розпорядчі та адміністративно-господарські функції.

Дії ексдержслужбовця кваліфіковані як колабораційна діяльність (ч. 5 ст. 111-1 КК України).
Наразі вирішується питання щодо оголошення чоловіка у розшук та обрання запобіжного заходу.
Йому загрожує до 10 років ув’язнення з позбавленням права від 10 до 15 років обіймати певні посади або займатися певною діяльністю та з можливою конфіскацією майна.

Спеціальне досудове розслідування здійснюють слідчі 3 управління ГУ СБУ в Донецькій та Луганській областях, оперативний супровід – Управління карного розшуку ГУНП в Луганській області.

Нагадаємо, у Сєвєродонецьку викрали автівку з парковки.