Гайдай: "Тут повинні бути не віра і надія, а чітке усвідомлення, що найближчим часом ми зайдемо і в Кремінну, і в Сватово"

Гайдай: "Тут повинні бути не віра і надія, а чітке усвідомлення, що врешті-решт  найближчим  часом ми зайдемо і в Кремінну, і в Сватово"

Нещодавно керівник Луганської ОДА Сергій Гайдай повернувся з лінії фронту. Про те, які настрої панують на Луганщині серед військових, погодні умови та приблизні прогнози він поділився з «Сєвєродонецьк онлайн».

Щодо надій, які покладаються зараз людьми на ЗСУ, очільник області відповів так: «Тут повинні бути не віра і надія, а чітке усвідомлення, що врешті-решт якимось найближчим більш-менш часом ми все ж таки зайдемо і в Кремінну, і в Сватово. Єдине що – я не Ванга. І не хотів би, щоб в людей виникало очікування, що воно буде тут і зараз, що буквально завтра ми все звільнимо. Ні, такого не буде. Там дуже важко. Ситуація достатньо надійна. Вона там стабільна».

За його словами, іноді бувають ситуації, коли населений пункт звільняється, а потім знов займається. Часто вони навіть не фігурують у зведеннях. Бойові дії відбуваються цілодобово.
«Щоб б там не було, хлопці надійно тримають оборону. Вони готові до наступу, вони потрохи наступають. Якщо 2,5 кілометри пройшли за тиждень, так – це небагато. Якщо порівнювати з тим же харківським наступом, але не треба з ним і порівнювати. Це зовсім різні ситуації», - підкреслив Сергій Гайдай.

Наразі у ЗСУ вражаючі результати.

«Я спілкувався з розвідниками, які дронами нищать техніку. Уявіть собі, за добу 23 одиниці важкої техніки вони знищили. Там спеціальні авіабомби в них є протитанкові, невеличкі, які вони скидають саме ось на танки. Ми там були – за день до цього знищили 23 одиниці, а в той день, коли ми приїхали – то 6 одиниць техніки. Там понтонна переправа, яка була в складеному стані, на автомобілі. І шість танків, і одна «мотолига», МТ-ЛБ, мені здається. Це за добу 6. За місяць вони знищили 78 одиниць», - розповів Сергій Гайдай.

З ким би не спілкувався голова області, за його словами, всі вмотивовані. І це попри надважкі умови.

«Всі готові рухатись вперед, воювати і звільняти Луганщину», - каже він.

Сергій Гайдай розповів, що умови для техніки наразі добрі, проте бійцям складно через холодну погоду.

«Для техніки, теоретично, це на руку. Але ми ж говоримо і про піхоту, і про бійців, які в окопах сидять. Коли ми були – було мінус 15. Дуже холодно», - каже очільник області.

Нагадаємо, зараз багато росіян потрапляють в полон на лінії фронту.