"Зміна військового керівництва свідчить про проблеми росії", - британська розвідка

"Зміна військового керівництва свідчить про проблеми росії", - британська розвідка

Зміна керівництва військовою кампанією росії в Україні свідчить про виклики, перед якими постає РФ у досягненні своїх цілей.

Про це йдеться у звіті британської розвідки.

Заміну командувача так званого "об’єднаного угруповання військ" росії в Україні із Сергєя Суровікіна на начальника генерального штабу збройних сил росії Валерія Герасімова там характеризують як "значну зміну в підході президента росії путіна до управління війною".

"Призначення начальника Генштабу командувачем театру воєнних дій є показником усе більшої серйозності ситуації, перед якою постає росія, і чітким визнанням того, що кампанія не відповідає стратегічним цілям росії", – йдеться в огляді.

Британська розвідка вважає, що цей крок, "імовірно, вкрай невдоволено зустріне більша частина російської ультранаціоналістичної та військової блогерської спільноти, яка все частіше звинувачує Герасимова в неналежному веденні війни".

"На противагу цьому, Суровікін отримав широку підтримку цієї спільноти за відстоювання більш реалістичного підходу. Оскільки зараз він є заступником командувача, його авторитет і вплив майже напевно значно зменшився", – підсумовують там.

Раніше повідомлялось, що ЗСУ відбили атаки від Кремінної.